Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Добрі традиції адвентів
20.12.2019
Поради батькам
Настали найчарівніші дні, коли всі міста, містечка, крамнички й господарські будинки перетворюються на сяюче диво. Око мимоволі зупиняється на яскравих вогниках та мерехтливій мішурі. На обличчі з’являється дитяча усмішка, а в подумках «до свята залишилося… , а чи все я встиг , запланувати, зробити, підготувати…».   
 
Великі свята завжди очікувані й до них готуються заздалегідь. Такі моменти очікування перетворилися на популярний нині продукт – адвент-календарі, а сама традиція очікування стала більш організованою.
 

 
Насправді, головне завдання передсвяткових днів – створення доброї, світлої, надихаючої  атмосфери у домі. Сам адвент спонукає до цього: поки ви готуєте черговий сюрприз, ви напевне усміхаєтеся, згадуєте щось приємне і хороше, ця енергетика залишається і потім переходить до того, хто прийме сюрприз. Так і розходиться добро. Водночас адвент-календар – це хороший планер для організації підготовки до самого свята: у вас є час все продумати і правильно розподілити завдання. Коли підготувати подарунки рідним. Звісно, своїми руками – це ж так пам”ятно. Коли почати прикрашати оселю, коли запланувати культурні заходи – походи на вистави, карнавали, прогулянки, а може навіть і подорож тощо.  Яким буде святкове меню і ще багато чого іншого. І зрештою, це хороший інструмент для вивчення засад тайм-менеджменту: коли почати і закінчити, що для цього знадобиться, як розподілити пріоритети. 
 

 
Основні елементи адвент-календаря:
 
- сам календар, має бути відлік часу, який візуально помітний
 

 
- кишенька для приховування сюрпризу.
 
Кількість днів та кишеньок залежатиме від призначення календаря. Він може бути передноворічним чи різдвяним, на 25, 30 або й більше днів.
 
Сьогоднішні друковані адвент-календарі вже містять різні пропозиції передсвяткового дозвілля. Адвент-календар «Готуємось до Нового року» містить набір завдань, серед яких є шаблони для поробок новорічних прикрас, вітальних листівок, веселі ігри для сімейного вечора, святкова бутафорія для кумедних фото чи відео привітань, ідеї для подарунків, аудіо записи для слухання мелодій чи казок, рекомендації для читання казок або перегляду мультфільмів. І тим не менше вам залишається простір для творчості: ви можете самостійно компонувати завдання на кожен день і придумувати власні за аналогією.        
 

 
Адвент-календар «Чекаю на свято Миколая» особливий тим, що він суто український. На кожен із 19 грудневих днів на дитину чекає нова історія від Святого Миколая. Ці оповідання про добро і про те, як часточки добра здатні робити справжнє диво. У новому виданні календаря історії можна було не тільки прочитати, а й прослухати  - додано аудіо запис усіх історій. Кожний лист з історією супроводжується фігуркою, яка розміщується на календарній сітці відповідно до числа. На свято ви отримуєте справжній міні-театр з різними героями.   
 

 
Календарі мають різне призначення та наповнення, від того й різне застосування. Перший – більш практичний, розважальний, дисциплінуючий. Другий – більш настроєвий, атмосферний, налаштований на дотримання давніх традицій і формування чеснот. Але в обох дитина має змогу написати чи намалювати про свою мрію, застосувавши шаблон із листом. І добрий чарівник, якому наді шлеться лист, намагатиметься її виконати. 
 
У передсвяткові дні майже кожен може стати таким чарівником. Варто лише вірити у диво і прагнути подарувати його іншому. Теплі вечори у колі родини чи не одне з таких див. Повірте, колись доросла дитина ніколи їх не забуде.
 
Радісного очікування свят, добрих мрій і щасливих сповнень! 
 
Співзасновниця ТМ "АРТ"
Видавчиня, автор проєктів для розвитку
і виховання дитини,
Наталія Коваль
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: