Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Екранізовані книжки
30.12.2021
Що почитати?

Новорічні свята — це не тільки смачна їжа та феєрверки, а й довгоочікувані вихідні, які кожен прагне провести так, як хочеться! Але однозначної відповіді, як саме, — не дасть вам ніхто. Прислухайтесь до себе і зробіть нарешті те, що постійно відкладали.


Наприклад, можна з’їздити з рідними та друзями в парк чи на природу. Або пройтися ввечері містом та зануритися в новорічну атмосферу вогників, прикрас та яскравих вітрин крамничок. Або присвятити вихідні традиційним зимовим розвагам: покататися на ковзанці, на лижах чи на санчатах.


Якщо ви є щасливим володарем 1000 гривень програми «єПідтримка», то можете сходити в театр або в кінотеатр і витратити ці гроші на квитки. Звичайно ж, ми рекомендуємо використати вашу тисячу на покупку книжки, адже вона залишиться з вами надовго. Книжка недарма вважається найкращім подарунком, оскільки наші видання створені з любов’ю та виваженістю в кожному слові. Книжку можна перечитати на самоті, а можна вголос із близькими або дітьми. А організувати читання зі смаколиками, затишно влаштувавшись у теплому будинку в колі найкращих у світі людей, — чи не найліпший варіант дозвілля з користю.


Тому, хто однаково любить і кіно, і книги, ми пропонуємо прочитати наші книжки та порівняти їх з екранізацією. Буває так, що кіно краще за книжку, але найчастіше — навпаки. Тож, обирайте, читайте та діліться враженнями, що вам більше сподобалось: книжка чи її екранізація?


Ми підготували вам добірку книжок, на які знято кінострічки


«Шалено багаті азійці». Кевін Кван. Видавництво «Фабула»


Рейчел Чу — американка китайського походження, професорка економіки в Нью-Йоркському університеті. Її хлопець Нік — професор історії в цьому ж університеті, а сам із Сингапуру. Вони кохають одне одного, і Нік пропонує Рейчел разом провести літню відпустку на його батьківщині. Ще й привід чудовий — весілля найкращого друга. Рейчел погоджується, навіть не підозрюючи, що на неї чекає. Виявляється, Нікова родина дуже, ні, шалено багата. Дівчина потрапляє в закриту спільноту, де статки обчислюються мільярдами, а коло спілкування становлять найвпливовіші особи Азії. Ці люди не люблять пускати у своє життя незнайомців, непокоячись за родинні гроші та репутацію. І можуть перетворити життя чужинця на пекло. Чи готова до такого Рейчел і чи вистачить їй сил протистояти шаленим родичам Ніка?


«Дім Гуччі». Сара Гей Форден. Видавництов «Фабула»


Підзаголовок документальної книжки відомої письменниці та журналістки Сари Форден говорить сам за себе — це насправді сенсаційна історія про вбивство, божевілля, розкіш та пожадливість. Авторка майстерно переплела два споріднені сюжети:  драматичну історію родини Ґуччі, сповнену розбрату, судової тяганини, взаємних непорозумінь і на додаток обтяжену замовним убивством, і оповідь про злети та падіння уславленого бренду Gucci й безпрецедентні успіхи, яких врешті-решт досягнув цей видатний виробник предметів розкоші й товарів класу люкс. Сповнена справжнього драматизму, ця книжка протягом кількох років залишалася бестселером у Європі та США, і недарма італійська преса, згадуючи відомий серіал, назвала «Дім Ґуччі» «по-справжньому новою “Династією”».


«Хлопчик на ім’я Різдво». Гейг Метт. Видавництво «Жорж»


Жив був на світі хлопчик з іменем Ніколас. Він жив разом зі своїм татом і не було у них надто великих коштів, тож за іграшку Ніколасу була редька. Проте хлопчик щиро любив своє життя. Аж ось його татові, звичайному лісникові, випадає виконати важливе доручення від Короля, яке суттєво підніме їх матеріальний стан.
Та батько надто довго не повертається. Тому Ніколас вирушає в слід за ним, назустріч пригодам та новим знайомим.
Олені, ельфи, тролі, піксі, розбійники… Багато жартів, чудові ілюстрації та святковий фінал.

 

«Марні». Вінстон Ґрехем. Видавництво «Жорж»


Психологічний трилер, екранізований майстром саспенсу Альфредом Гічкоком.
У неї безліч імен, але мало, хто знає справжнє. Вона приголомшує своєю красою і вмінням брехати. Вона тікає від людей, від закону, від стосунків із чоловіками, від минулого і від самої себе. Хто ж така насправді Марні? Знайти відповідь дуже важливо і для неї самої, і для єдиного чоловіка, якому вона дозволила увійти у своє життя. Проте відкриття правди — це тільки початок шляху...

 

«Усім хлопцям, яких я кохала…». Дженні Хан. Видавництво «Ранок»


Кохати — не завжди радісно, особливо якщо ваш обранець — колишній вашої сестри. Та Лара Джинн знає, як із цим упоратися. Єдиний спосіб залишитися родиною — забути про кохання. Написати прощального листа, покласти його до бірюзової коробки для капелюшків, сказавши собі: «Мене більше не поглинає всеохопне кохання». А коли хлопець усе ж таки про все дізнається, що робити? Тоді удавай, що кохаєш іншого, попри те, що всі вважають його поганим хлопцем. Але не така легка справа — удавати кохання...


«Останні підлітки на Землі». Макс Бралльє. Видавництво «Ранок»


Джек Салліван — підліток у постапокаліптичному світі. Відтепер його орієнтири в житті змінилися: треба вижити. Прикінчити купу зомбі, монстрів та найголовнішого ворога — Бларга.
Але щоб не закралися сумніви в героїзмі, Джек складає список подвигів. Поміж різних пришелепуватих ідей, є і серйозні! Знайти свого найкращого і єдиного друга Квінта та врятувати
Джун дель Торо, яка, можливо, терпіти не може самого Джека Саллівана. Але яка різниця, адже йому вона неабияк подобається…
Серія стане до смаку фанам постапокаліпсиса, зомбі та почвар.


«Артеміс Фаул». Колфер Йон. Видавництво «Ранок»


Артеміс Фаул — хлопець-вундеркінд з Ірландії, який присвятив свій геніальний мозок кримінальним справам. Коли Артеміс дізнався, що під землею існує цивілізація міфічних істот, він одразу зрозумів, що перед ним відкрилася золота жила. Тепер його блискуча діяльність набуває зовсім іншого кольору. Але Артеміс знає про міфічний народ не так багато, як йому здається. І те, чого він не знає, може йому дуже зашкодити...


«Гравіті Фолз. Кіноісторія в коміксах». Видавництво «Ранок»


Дванадцятирічні близнюки Діппер і Мейбл Пайнз приїхали на літні канікули до свого ексцентричного дядька Стена, який живе у маленькому містечку Ґравіті Фолз у штаті Орегон. Здається, на брата і сестру очікують безрадісні канікули: вони працюватимуть у «Хижці Чудес» — лавці для туристів..., Яка нудьга! Але Діппер знаходить у лісі дивний щоденник, що відкриває деякі таємниці містечка!

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: