Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Фентезі з ароматом кориці й небезпек
12.11.2023
Що почитати?

Що може бути краще за ароматний чай і солодке тістечко? Хіба що фентезі-історія, де головними атрибутами є чайні заклинання, кав’ярня для химерних створінь і багато-багато смаколиків! Енді Саґар презентує свою дебютну книжку, яка вже встигла отримати схвальні відгуки не лише від читачів, а й від знаних авторів, як-от Аннабель Стедмен, авторка книжки «Скандер та викрадення однорога», чи Майкл Манн, автор «Примарної хмари».

Унікальний сюжет

«Крихітка Єстедей і буря в чайній чашці» — перша частина трилогії, де магія твориться завдяки чайному заклинанню, де твоя найкраща подруга чайна відьма, а за кожним кутом чатують нові небезпеки. Треба дуже добренько нагострити свої вушка, щоб не попасти в смертельні пута хитрющого містера Скорботи.

Крихітка Єстедей — це незвичайна дівчинка. Вона від народження має лисячі вушка, через які вимушена перебувати в мандрівному цирку й терпіти надокучливих витріщак. Її найбільше бажання — позбавитися цієї вади та врешті-решт знайти батьків, аби розпитати, чому вони її залишили на поталу цирку.
Одного дня її бажання таки починає збуватися, хоча Крихітка цього навіть ще й не підозрює. До її клітки прилітає таємничий крук, обіцяючи розкрити всі таємниці її єства та, можливо, віднайти сім’ю.

Або пан, або пропав, Єстедей робить крок у небуття. Відтак дівчинка опиняється під опікою епатажної чайної відьми міс Пампушки. Крихітка відкриває в собі магію та нарешті почувається на своєму місці серед друзів. Але таємнича постать з темряви робить все можливе, щоб знищити її нове життя. А що, як розмістити смертоносний уламок льоду в серці дівчинки?

«Крихітка Єстедей і буря в чайній чашці» — приголомшливе, веселе та напрочуд гостросюжетне фентезі для дітей віком від 10 років, яке переносить читачів у казковий світ, сповнений магії, чарівних місць і милих деталей. Слідкуйте за пригодами Крихітки, щоб зрозуміти, що дівчинку вирізняє від решти дещо більше, ніж просто лисячі вушка.

Різноманіття персонажів

Енді Саґар помістив у свою історію чимало персонажів, як живих, так і одухотворених, як чудовиськ, так і людей. Це новий великий світ, в якому все гармонійно поєднано. Насичена історія, але в міру, наче чай з багатьох компонентів: жодної зайвої рослинки й обов’язково в правильній пропорції.

Крихітка Єстедей дванадцять років жила на самоті, не знала ні родини, ні друзів, але її завзяття знайти своїх людей лише збільшилося. Вона багато років терпіла насмішки оточення і гарикливого розпорядника цирку, та від того дух її лише зміцнішав. Вона завжди вважала свої вушка, що стирчать з волосся, прокляттям, а це виявилась її особливість. Сильна, горда і волелюбна, Єстедей підкорює читачів своєю вдачею і завзяттям.

Інша цікава персонажка — міс Пампушка. Подруга, наставниця і майже як мати, вона стала для Єстедей найближчою людиною. Саме міс Вікторія навчила Єстедей ніколи не опускати руки, боротися з бідами разом із друзями та чашкою гарного, запашного чаю.

І не оминути містера Скорботу. Цей лихий змій, звісно, наробить Єстедей біди. Але не можна не відмітити його любові до музичних інструментів і таланту стратега. Можливо, він і капосник, але дуже винахідливий і харизматичний, через що з нетерпінням чекаєш на нову його появу.

Та не менше захвату залишається від знайомства із не-круком, чайною світлицею на ніжках фламінго чи Паскалем, чайником-черепахою. Вони всі такі унікальні, абсолютно не схожі одне на одного, зі своїм характером, навіть подекуди геть нестерпним, але ви обов’язково полюбите кожного з них!

Відправляйтеся в нову пригоду й пам'ятайте: немає проблеми, якій не можна було б зарадити за допомогою чайника із чаєм, віри у свою особливість і часточки магії.

 

Вікторія Міхно

провідна редакторка ВГ «Читайка»

 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: