Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Готуємо доповнене видання бестселера «Україна. Від первісних часів до сьогодення»! Чому, як, про що і коли чекати?
08.05.2023
Що почитати?

За півтора року енциклопедія «Україна. Від первісних часів до сьогодення» стала бестселером. І ми впевнені: жоден з понад 5000 придбаних вами примірників не стоїть просто так на поличці, а постійно приносить користь.

Про це свідчать і ваші відгуки, які ми постійно читаємо. А один відгук нас вразив особливо: «Завдяки цій книжці мої діти розумітимуться на історії, а в онуків буде шанс не писати її  власною кров’ю». Саме після нього ми вирішили: пора закарбувати в книжці нові сторінки історії України. Тож із січня готуємо оновлене видання енциклопедії.

Чим «чіпляє» книжка?

Звісно, перш ніж готувати оновлене видання ми аналізували, що читачі цінують в цій книжці понад усе. Дякуємо всім, хто пише відгуки! Отож:

  • «Зараз дуже актуальна! Про таке важливе — про незалежну Україну та українців»;
  •  «…книга нагадує мені хрестоматію»;
  • «…безліч ілюстрацій та коротеньких розповідей чи описів, що зовсім не перевантажують голівку малечі, а навпаки зацікавлюють»;
  • «…чудові, живі, виконані в гумористичному ключі ілюстрації».

Наша вимога до самих себе та нового видання — зберегти всі ці переваги і примножити їх! Нова книжка «зачепить» ще більше читачів і спонукатиме вивчати історію та розуміти історичні уроки.

Яким буде доповнене видання?

Зберігаючи актуальність, особливу увагу автори книжки надали, звісно ж, періоду незалежності України. Перші роки з усіма його розквітами, кризами і занепадами. Тут буде про все найважливіше й найцікавіше для малечі! Дитина однаково мусить знати і коли сформовані ЗСУ, і що таке кравчучка та «Шоу довгоносиків». І дізнається! Саме з таких знань формується повноцінне уявлення про історію та народ.

Безперечно, особливу увагу приділено подіям війни та ранку 24 лютого. Хрестоматійний стиль викладу ідеально підходить для опису подій, свідками яких стали українські діти. Щоб не ятрити свіжу рану дітлахів, описуємо війну коротко й по суті, про головне. А також не забуваємо про персонажів, які стали улюбленцями й підтримкою малечі на цей час. Здогадаєтеся чи дочекаєтеся?

Авжеж, тут буде і про людей, завдяки яким ми щодня наближаємося до перемоги. Про військових і волонтерів, про свідомих громадян та друзів із сусідніх країн, про митців під час війни. Усіх карт не розкриваємо, але натякнемо: наша ілюстраторка саме зараз малює рожеву панаму. Діти точно впізнають!

З’явиться у книжці й пару розгортів не про війну. Як відомо, книжка складається з двох частин: у першій хронологічно викладаємо розвиток України від первісних часів до сьогодення, а в другій розповідаємо про те, чим ми як українці можемо пишатися. Здається, цей перелік безкінечний, тож доповнити — не проблема.

Автори «Україна. Від первісних часів до сьогодення» — історики з Харкова Марія Тахтаулова та Сергій Жуков — підійшли до своєї справи так, як уміють найкраще. Рукопис не лише ретельно прописали, а й промалювали! Суперсекретно: на фото ви бачите шматочок рукопису, точніше, візуальної його частини — так би мовити, мальопису.

А ілюструє видання у незмінному стилі художниця Женя Миронюк. Тож комічні унікальні ілюстрації лишаться та їх точно стане більше. Буде не лише що почитати, але й порозглядати!

Важливо фіксувати події сьогодення максимально чітко й прищеплювати малечі любов до історії. Що швидше діти закарбують у пам’яті головне, то швидше усвідомлять і винесуть важливі уроки. Тішить, що книжка, яка з цим допоможе, от-от з’явиться в руках українських дітей і батьків.

Коли вийде у світ?

Точну дату назвати складно, але знаємо напевне: не пізніш, як до Дня Незалежності!

Чекаймо разом!

 

Катерина Процун,
провідна редакторка
видавничої групи «Енциклопедії»

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: