Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як писати не лише шкільні твори: дві новинки, які допоможуть розвинути креативність дитини
10.03.2024
Що почитати?

Ваша дитина пише гарні шкільні твори і прагне розвиватися в цьому напрямку? Тоді маємо чудову новину для тих, хто бажає розкрити свій творчий потенціал на повну! Видавництво «Ранок» презентує дві суперновинки, які містять багато ідей і місця для творчості й допоможуть вдосконалити письменницьку майстерність. Це практичні порадники «Створи власний сценарій» та «Створи власну збірку оповідань».

«Створи власну збірку оповідань» – це практичний порадник для тих, хто любить писати прозові твори та ділитися своїми історіями з читачами. Дитина мріє пов’язати життя з письменництвом чи вдосконалити навичку написання шкільних творів? Тоді ця книжка для неї! Адже вона знатиме, як…

  1. Розпочати історію. Часто ми «зависаємо», не знаючи, як і з чого почати свій текст. Як прописати героя? Як підібрати назву і вибудувати структуру? І як «смачно» закінчити оповідь? Тут знайдуться схеми, психологічні трюки й, авжеж, вільне місце, куди можна одразу записувати ідеї. Вловімо натхнення за хвіст!                                                                                                                         
  2. Створити захопливий сюжет. Книжка допоможе визначитися із жанром і наштовхне на створення тієї самої історії, що підкорить читачів. Діти зможуть написати оповідання за зображенням, придумати варіанти розвитку подій за початком історії, за допомогою запитань для міркування написати свій неповторний сюжет. На сторінках порадника можна втілити все, що намалює уява!                                                                                                                                                                                                 
  3. Прокачати письменницьку майстерність. Цьому присвячений окремий розділ, з якого початкові митці й мисткині навчаться давати влучні назви своїм текстам, створювати ідеальну картинку і писати так, щоб спирало дух. Тут є секрети письменництва, зокрема як будувати речення, обирати особу оповідача й загалом писати регулярно, не зневірюючись у собі й своїй творчості, якщо інколи щось не вдаватиметься з першого разу.

Книжка «Створи власний сценарій» містить безліч практичних завдань, порад та цікавих фактів, які зроблять процес створення й навіть постановки власної п’єси захопливим та ефективним. Дитина зможе втілити свої найсміливіші задуми в життя, написати сценарій для короткометражного фільму, вистави чи навіть анімаційного ролика! А ще…

  1. Опанувати ази сценарної майстерності! Читачі й читачки дізнаються, що таке сценарій і з чого він складається, навчаться грамотно розповідати історії та продумувати сюжет. Як написани екшн-сцени? Як створити таку комедію, щоб всі глядачі реготали до гикавки? Або тремтіли від жаху, дивлячись жахастик? Усі відповіді — в книжці!                                                            
  2. Створити багатогранних персонажів із динамічними діалогами. Хто з нас не вигадував різноманітних героїв та їхні пригоди? Порадник допоможе показати ці історії світу! Дитина прямо на сторінках книжки пропише характеристики своїх дійових осіб, від імені до страхів і спогадів. Найцінніше, що у «Створи власний сценарій» є суперпоради до написання змістовних діалогів, які стануть рушійною силою сценарію.
  3. Поставити власну п’єсу. Так-так, як справжні драматурги, читачі матимуть змогу поставити справжнісіньку виставу з глядачами чи зняти фільм. У книжці є всі практичні підказки для цього: як створити декорації та реквізит, звідки черпати натхнення, як налаштувати звук і світло — загалом усе, що необхідно для діяльності режисерів-постановників. 

Ці порадники надзвичайно ефективні, бо містять безліч практичних завдань, лайфхаків і прийомів, які втілювати можна тієї ж секунди просто в книжках, тут є відведені для цього «поля творчості». Тож нумо прокачувати майстерність — видавництво «Ранок» чекатиме на рукописи наших читачів!

 

Анна Колесникова,

ВГ «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: