Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Ігрові зошити з англійської
19.12.2019
Поради батькам
Сьогодні знання англійської мови вже не сприймається, як щось особливе. Це можна сказати must have. Професії майбутнього будуть недосяжними без знання міжнародної іноземної мови. Хоча усе ж краще говорити про достатнє володіння: усна й письмова комунікація, аудіальне (на слух) та смислове (читання) сприйняття. А цього, за бажання, можна досягати і в більш старшому за дошкільника віці.
 
У навчанні іноземної мови дітей варто пам’ятати: чим молодша дитина, тим більша вага у сприйнятті й вивченні світу образного мислення. Опора на зображення просто необхідна. Отже, які б матеріали не використовувалися під час заняття, вони мають бути кольоровими, привабливими і зрозумілими. Бажано з ігровим сюжетом. Гра – це друга необхідна складова залучення дітей до засвоєння нового. З досвідом помічаю, що й дорослі так само краще залучаються у практикування чи навчання через ігрову модель.
 
Вивчати іноземну мову краще слухаючи і повторюючи. Додаємо ще один необхідний інгредієнт – аудіо супровід. Напрацювати лексику – запам’ятати нові слова – можна тільки декілька разів їх повторивши і застосувавши, не менше восьми. Тому вправи у практичних зошитах з англійської можна проходити декілька разів, повертаючись і повторюючи.
 
Наступним етапом маємо навчитися вставляти слова у речення: формувати запитання й відповіді. Тобто – діалоги. Це частина комунікативного підходу вивчення англійської. Додаємо сюди ігровий елемент, як звичний дитині вид діяльності, й іноземна мова стає улюбленим заняттям.
 
Кожна із названих ключових характеристик присутня в ігрових зошитах з англійської видавництва «Активний Розвиток Талантів». Головне, з цими зошитами можна вивчати іноземну мову і вдома, зі старшими братами, сестрами  або татом чи мамою.
 
Найпростіший зошит «Міні абетка». У ній вміщено аж три мови: українська, англійська та німецька. Усі три озвучуються! У цій абетці зібрані слова, які схожо звучать на усіх трьох мовах і мають однакове значення.  А є слова, які зовсім відрізняються. Отже, 32 іноземні слова міні-абетки можуть стати першим словниковим запасом. І це вже немало для комунікації.
 

 
Продовжуємо напрацьовувати лексику уже за тематичним підбором у серії зошитів «Англійська до школи», хоча насправді вони добре підійдуть для звичайного початкового рівня, найчастіше це 1-2 класи початкової школи.  У зошитах розворот pа системj.: сторінка ліворуч – нова лексика та її засвоєння, сторінка праворуч – діалоги та ігрові вправи. І трошки порад для дорослих унизу сторінки.

  

 
«Let’s meet!» - про знайомство.
«Let’s go home!» - про помешкання і предмети вдома.
«Let’s explore!» - про навколишній світ.
«Let’s travel!» - про подорожі.
Ігрові вправи із різними способами активностей: домальовування, розфарбовування, вирізання, складання, наклеювання. Те, що ми робимо руками, бачимо очима і слухаємо вушками в довільній черговості запам’ятовується найкраще.
   
 
Для наступного рівня, коли вже є початкова база лексики можемо переходити до активної практики. І тут на допомозі зошити «Вчимося англійською».
 
 
Чому саме так? Щоб показати дитині, настільки це класно володіти іноземною мовою. Можна нею вчитися. Наприклад, лічити від 1 до 100. Тут так само багато малюнків і кольору, є практичні вправи – наприклад, завдання, де потрібно вписати числа за змістом і утвориться завершена розповідь та ігровий елемент – гральний кубик, кумедні персонажі і гра за числами.
 
  
Наступний зошит абсолютно комунікативний. У ньому за допомогою наліпок складаються діалоги за різними темами. Наприклад, тема знайомства. На сторінці ліворуч практикуємо діалоги слухаючи, повторюючи. Сюжети підказують малюнки. На наступній вже складаємо діалоги, використовуючи наліпки з окремого розвороту.
 
  
Так, у цих зошитах так само доданий аудіо супровід, на який можна перейти через кюар код.

 
Спеціальні ігрові блокнотики для вправляння у лексиці. Обираєте цікаву вам тему і граєте із героєм блокнотика: смішним папужкою, чемним пінгвіном, веселим хом”ячком чи привітним єнотиком. Якщо правильно назвете зображення – герой буде радіти і посміхатися вам у відповідь. Якщо помилитеся – сумуватиме. Але дасть вам іще два шанси на спробу.
 
   
 
Ну і куди ж без розмальовок. Тим паче, що з їх допомогою дуже легко повторювати і вивчати  англійський алфавіт та лексику. У першому випадку просто з′єднуєте крапки, але точно за алфавітом. Інакше лінія заплутається і малюнок вийде неохайний. До речі, це і покаже, що десь вийшла помилка у з′єднанні букв.
 

 
«АРТ розмальовки» організовують те саме декількаразове повторення одного й того ж слова.  У кожному малюнку певний лексичний набір, кожне слово має свій колір. І побачити цілісну картинку можна лише зафарбовуючи ділянки прихованого малюнка певним кольором. Просто неможливо не запам’ятати слово стільки разів його зафарбувавши.
 
  
Нехай ваше вивчення англійської буде цікавим і веселим. А наші зошити допомагають створити ігровий настрій.
 
 
Співзасновниця ТМ "АРТ"
Видавчиня, автор проєктів для розвитку
і виховання дитини,
Наталія Коваль
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: