Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Хто хоче побувати в гостях у справжнього Санта-Клауса?
15.12.2021
Що почитати?

Кожна дитина точно знає: якщо вона робила добрі справи протягом року, то на Різдво до неї неодмінно завітає Санта з подарунками. Ця думка настільки приємна, що не тільки діти, а й дорослі вірять у добрі чари цього світлого свята. А що, як Санта насправді існує? Тоді де він живе, як проводить час улітку і чим займаються його ельфи? Книга Маурі Куннаса «Санта-Клаус і його ельфи» розкаже читачам усе про життя Санти.

Маурі Куннас – це всесвітньо відомий фінський письменник, автор коміксів та ілюстрованих книжок для дітей. Його твори видаються у 36 країнах світу. Зокрема, книжка «Санта-Клаус і його ельфи» перекладена 25 мовами, а кількість проданих примірників вражає – їх понад два мільйони! І це не дивно, адже створене автором містечко Санта-Клауса причаровує читачів і манить до себе знову і знову.

Що ж це за місто і де його знайти? Воно розташоване у далекій Лапландії, у царстві північного сяйва й полярної ночі, на схилі гори Корватунтурі. У містечку є будинки, майстерні, стайні та навіть власний аеродром. Воно розташоване далеко від решти поселень, тому ніхто з людей, на жаль, досі його не бачив. Саме тут і мешкає Санта зі своєю дружиною та вірними помічниками – ельфами. Колись давно ельфи були домовиками та лісовими духами, але згодом вирушили на північ і залишилися жити в затишному містечку разом із Санта-Клаусом.

Щодня в Корватунтурі вирує життя. Зранку ельфи прокидаються від аромату найсмачнішої каші, яку готує для них місіс Клаус, снідають і йдуть у своїх справах. А справ у них чимало! Ельфи – вправні майстри, цілий рік вони всіляко готуються до Різдва: створюють іграшки, дбають про оленів, шиють одяг, друкують книжки і навіть грають у оркестрі. Але щойно ельфи беруться за музичні інструменти, Санта одразу йде на риболовлю, яку, за його власними словами, дуже полюбляє. І от що дивно: він ніколи не бере з собою вудочку!

У Корватунтурі є школа для маленьких ельфів. Ельфійчики вивчають ті самі предмети, що і звичайні дітлахи, а їхній улюблений предмет – зоологія. Та це й не дивно, адже звірі в Корватунтурі настільки ручні, що як захотіти, то можна навіть зазирнути вовку в пащу й порахувати, скільки в нього зубів.

Пізньої осені у мешканців міста з’являються нові справи. Ельфи-розвідники вирушають у різні міста світу, щоб поспостерігати за тим, як поводяться діти. Усю отриману інформацію вони записують у спеціальний блокнот. Напередодні Різдва ельфи, звичайно ж, допомагають Санті читати листи і заносять побажання кожної дитини у Велику книгу подарунків.

А як же Санта і ельфи встигають привітати всіх дітей у світі з Різдвом за одну ніч? Щоб дізнатися це, варто прочитати книгу!

Особливої уваги заслуговують ілюстрації, що прикрашають кожен розворот. Вони настільки детальні та кумедні, що їх можна роздивлятися годинами. Ці малюнки можуть розповісти навіть більше, ніж сам твір. Розглядаючи їх, дитина остаточно повірить, що чарівне містечко Корватунтурі справді існує. Усі ілюстрації створені самим автором Маурі Куннасом, тому в них усе продумано до найменших деталей.

Тож «Санта-Клаус і його ельфи» – книга, що подарує неймовірний різдвяний настрій усій родині. Її дуже приємно читати, сидячи біля прикрашеної ялинки, і занурюватись у казкову атмосферу містечка, де мешкає Санта-Клаус!

 

З любов'ю, група МАГ

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: