Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книги, які навчають бути хоробрими!
09.01.2023
Що почитати?

Бути хоробрим – непросто. Особливо, коли ти підліток і бачиш, як багато небезпек наразі оточує. Але постійні тривоги і страх шкодять психічному здоров’ю, тож треба навчитися боротися із ними і намагатися виявляти хоробрість навіть у складних ситуаціях. І найкращий спосіб – це надихнутися прикладами з реального життя або з книжок, де герої виявляли неабияку сміливість. Саме такі книжки я і пораджу далі.

Геміш і Спинятелі світу

Геміш мешкає в найнуднішому місті Великої Британії, яке раптом зупиняє свій час, і все перестає рухатися. Окрім Геміша і невеликої купки дітей.

Звісно, можна було б користуватися застиганням світу і робити безліч заборонених речей, але саме у цей час на мешканців полюють Жахи. Вони забирають дорослих, щоби повернути злими і жорстокими. Що ж, іншого виходу немає доведеться 10-річному Гемішеві очолити загін із порятунку цього світу від жахливих створінь!

Для перемоги хлопець:

  • відшукує друзів «по зброї» і створює загін;
  • розробляє тактику порятунку;
  • знаходить засоби пересування та інше обладнання;
  • зберігає спокій і терпіння (навіть, коли Жахи застромляють пальці в його ніздрі).

Історія Геміша та його команди тримає читача у напруженні до самого кінця книжки і змушує буквального «завмирати» разом із героями!

 

Серія «Останні підлітки на Землі»

Підліток-сирота на ім’я Джек Салліван живе в умовах Апокаліпсису, де дороги, магазини і будинки розтрощені. На вулицях немає нічого і нікого, окрім зомбаків, монстрів і ліан, що обплутують будинки, як у джунглях.

Якщо ви думаєте, що він усе життя готувався до цього, то помиляєтесь. Раніше він:

• не був ані героєм, ані крутим хлопцем і точно не бився з монстрами;

• тинявся прийомними родинами, де навіть не встигали запам’ятати імені хлопця; 

• нудився від життя у маленькому містечку Вейкфілд, де ніколи нічого цікавого не відбувалося. 
Джек один з небагатьох, хто не загинув. І ба навіть став сильнішим. Він постапокаліптичний герой, що мешкає у вдосконаленому будиночку на дереві.

Тепер хлопець прагне знайти свого найкращого друга Квінта, що зник після нашестя монстрів, і врятувати Джун дель Торо ― дівчинку, яка подобається Джеку і яка сто відсотків потребує допомоги.

Але як знайти чи врятувати когось, коли навіть не можеш просто вийти на вулицю за продуктами, бо на тебе полюють зомбі та монстри? Потрібно мати хоча б якесь спорядження для захисту. 

Тому Джек не полишає будиночка без гострого уламка бейсбольної бити, щоб розсікти монстра; ручних гранат із грейпфрутовим соком, щоб засліпити ворога; та хокейної ключки, якою можна відбиватися від зомбі.

А щоб не закрадалися сумніви у героїзмі, Джек веде список Досягнень постапокаліптичної епохи, куди вписує обов’язкові для виконання завдання і підкріплює їх фотодоказами.

 

Серія «Артеміс Фаул»

Артеміс Фаул – хлопець-вундеркінд з Ірландії. Хлопцеві довелося подорослішати у 12 років, відтоді як зник його батько, а мати захворіла на тяжку хворобу. У таких обставинах підліткові нічого іншого не залишається, як взяти відповідальність за усю родину на себе.

Для цього він:

  • розробляє план, як покращити фінансове становище родини;
  • відшукує та рятує батька, якого викрала російська мафія;
  • залагоджує стосунки з ельфами, на територію яких вторгся заради збагачення.

Багато небезпек подолав Артеміс на своєму шляху. І те, що він пройшов через усі випробовування, допомогло йому зрозуміти, що насправді немає нічого важливішого, ніж родинні зв’язки та дружба.

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: