Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книги з чорно-білими картинками для розвитку новонароджених
29.03.2018
Що почитати?
Малюки починають досліджувати оточуючий світ вже з перших тижнів життя. Все, що потрапляє до їхнього поля зору, викликає цікавість та пробуджує бажання пізнавати нове. На цьому етапі саме зорове сприйняття світу сприяє розвитку малюка. Але не поспішайте оточувати новонародженого яскравими малюнками та різнобарвними іграшками.

У перші дні життя малюк може чітко роздивлятися предмети лише на близькій відстані і, до того ж, бачить їх у чорно-білій палітрі. Це саме так – незважаючи на розповсюджену думку, що дітлахів з народження приваблюють яскраві речі. Тому, якщо малюку ще немає двох місяців, ми радимо показувати йому контрастні чорно-білі картинки. Завдяки такій стимуляції зір дитини стане гострішим, покращиться світо- та кольоровідчуття, контрастна чуттєвість, а також розшириться його поле зору. Дитина зазвичай більш спокійна та уважна, якщо його оточення візуально насичене. 
 
У європейський країнах давно існують особливі книги для новонароджених із чорно-білими картинками. Однак в Україні вони з’явилися нещодавно. Ми створили серію чорно-білих книг «Контрастна книжка для новонародженого», призначених для розвитку малюка з перших тижнів життя. Кожна книжечка розвертається в гармошку, яку можна поставити у ліжечко малюка або на стільчик для годування. Дитині буде цікаво роздивлятися ілюстрації з книги, адже саме такі малюнки вона бачить найбільш чітко. 
 


З одного боку гармошки ми розташували лише чорно-білі ілюстрації, а з іншої – картинки з додатковим яскравим кольором. Ця фішка придумана для наступного етапу розвитку малюка – періоду з двох до чотирьох місяців. Саме в цьому віці дитина потроху починає розрізняти кольори, а значить, її обов’язково зацікавлять триколірні картинки.  


Любі батьки, пам’ятайте: ніколи не рано починати розвиток вашого малюка! Адже чим раніше ви почнете розвивати дитину, тим більш творчий та інтелектуальний потенціал залишиться у неї.  
 
Книги з чорно-білими картинками з’явилися нещодавно, але ми вже отримали багато надихаючих відгуків від батьків. Так, наприклад, @taksaffonova пише, що крихітка «действительно очень заинтересовано рассматривает, если надо привлекать ее взгляд куда-то это отличная штука!»
 

А  @keitaa.mommy подобається, що це «Книжечка раскладушка из плотного картона - ее можно поставить просто даже в кроватку и заняться своими делами. А чтобы малышу не надоело, то можно заказать сразу несколько книжечек».

 

Є навіть малюки-«блогери», наприклад @nina_baby_girl_2017, яка пише «Доброго ранку! Поки мама вмикається та чистить зуби я розглядаю нові форми та кольори. Спочатку немовлята бачать світ чорно-білим, потім помічають жовтий та червоний кольори. Розвиватися та навчатися допомагають спеціальні контрастні книги та картки
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: