Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книжки для родинного читання
15.05.2024
Що почитати?

З часом, який ми проводимо разом з рідними, народжується та утворюється наша сімейна ідентичність. Книги не лише розширюють наше розуміння світу, але і зближують нас, допомагаючи розкрити та обговорити важливі теми разом зі своїми близькими. З нагоди Дня сім'ї, зібрали для вас добірку книг, які стануть відмінним вибором для сімейного дозвілля та спільного з дітлахами читання.

«Розблокуйте мою родину!», Амелі Джаво

Красива книжка з неймовірними та кумедними ілюстраціями, і дуже глибоким сенсом. Це історія для сучасних родин, яку варто прочитати кожному й кожній, хто бажає створити атмосферу щирого спілкування в родині.

Кексик був найщасливішим собакою у світі… Доки в його оселі не з’явилися ненависні гаджети. Планшети, смартфони, ігрові приставки! Песику набридло, що його родина не може відлипнути від екранів. Час цьому якось зарадити! 

Відкласти справи та гаджети, і провести час у родинному колі, з обіймами і розмовами — побічний ефект від цієї книжки 

«Книжка, яка зближує родину. Мотиватори», Конопленко І.І.

Сьогодні через повномасштабне вторгнення багато українських сімей вимушені тимчасово роз’єднатися, що неабияк позначається на найвразливіших українцях — дітях. Тому важливо показати малечі: членів сім’ї завжди єднатиме любов і все те спільне, що вони мають. Саме для цього створена «Книжка, яка зближує родину». З нею дитина відчуватиме родинне тепло навіть тоді, коли між ріднею сотні й тисячі кілометрів. 

На кожній сторінці цього щоденника-активіті є ідеї для спільного проведення дозвілля. Ви разом із дітлахами зможете записувати факти з життя родини, клеїти світлини, планувати подорожі й, найголовніше, пізнавати одне одного та себе. Тут є безліч місць для фото й малюнків, генеалогічне дерево, поради для спільного відпочинку й творчості… Заповнюючи барвисті сторінки з цікавими анкетами про себе й близьких, школярі й школярки зрозуміють унікальність своєї сім’ї. А настільна гра всередині підніме командний дух!

«Моя родина, твоя родина», Пауліна Ауд

Наше тіло, почуття, емоції, стосунки… Світ людини насправді великий! Для дітей він поки що таємничий, але такий цікавий. Змалечку малюки пізнають своє тіло, вперше закохуються, у них виникають приємні відчуття. І все це дуже природно. 

Читаючи книжку разом, ви зможете провести час з користю, а також показати дитині, що з вами можна бути щирими та відкритими, і поговорити про все на світі.  

«Кози з носа та інші копалини в мені», Ганна Булгакова

Ну хто в дитинстві не шукав у собі «копалин»? Але навряд чи хтось, як Ганнуся, проводив ціле дослідження з фіксацією всіх знахідок. 

Ця книжка з серії «Дітям про інтимне» невтомно доводить: з дітьми важливо без сорому говорити про всі процеси, що відбуваються у їхньому тілі. І поява шмарклів і кіз у носі — не виняток! Ця дотепна та мудра книжка розповість про «копалини» людського тіла: соплі й кози з носа, закиси на очах та сірку у вухах. Чи корисні вони? І чи нормально, що вони з'являються в тілі? Як дотримуватися правил гігієни? Усе це дітлахи дізнаються разом із допитливими сестричками Ганею та Настею, які здійслили ціле дослідження про «копалини» людського тіла. А головне — навчаться правильно їх «видобувати»!

Унікальна книжка на табуйовану тему. Легко й з гумором пояснює малечі правила особистої гігієни. А також показує батькам, як цікаво можна розказувати дітлахам про різне та важливе. І, можливо, надихне їх до власних досліджень.

«Ведмежа Паддінгтон. Велика книга історій», Майкл Бонд

Про ведмежа знімають фільми й телесеріали, присвячують йому скульптури, прикрашають його зображенням листівки та навіть колекційні монети. Що ж стосується оповідань про Падінгтона, то вони давно посіли заслужене місце серед світової класики дитячої літератури. Добрі й дотепні історії про чарівного емігранта з Дрімучого Перу досі не втрачають своєї популярності, про що свідчать мільйонні тиражі в усьому світі. 

До оновленої збірки увійшли вісім класичних оповідань М. Бонда, прикрашених неперевершеними ілюстраціями Р. В. Еллі. Прекрасні малюнки книжки доповнено бездоганним оформленням, що робить її бажаним подарунком як для справжніх фанів легендарного героя, так і для тих, хто ще не знайомий із милим клишавим джентльменом.

Тож приготуйте собі кілька сендвічів з апельсиновим джемом, розгорніть новеньку збірку оповідань про Паддінгтона — і вирушайте на пошуки неймовірних халеп… тобто пригод разом із улюбленим ведмедем.

«Іди-іди, дощику!», «Спи моє сонечко!», Ірина Сонечко, Олена Радченко 

Нові книжечки в серії «Забавлянки-колисанки», від яких так і бере дрімота.

Це збірки українських колискових, які батьки співали малятам протягом століть. За роки пісеньки не втратили ані своєї ніжності, ані сенсу. Любов і турбота, закладені у їхні слова, так само дарують дитині відчуття безпеки й допомагають заснути.

Тепер колисанки для дітлахів будуть завжди під рукою. Книжечки мають аудіобонус за QR-кодом.

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: