Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книжки-помічники під час навчання
24.09.2020
Що почитати?
Освіта сьогодні — одна з найбільш розвинених галузей. Глобальна комп'ютеризація зробила у неї величезний внесок. Знання алгоритмів, навички роботи з різноманітними програмами і технікою тепер потрібні усім, а не тільки програмістам.
 
Технологічний бум XXI століття призвів до того, що більшість методів навчання молодого покоління застаріли і втратили актуальність. Наприклад, зубріння дат, формул і правил, які тепер завжди під рукою в смартфоні.
 
А що ж стало важливим? Дітей потрібно вчити мислити і вчити вчитися. Ці навички допомагають аналізувати інформацію: що правдиво і актуально, а що застаріло і недостовірно. А також вміти отримувати знання не тільки зі шкільних підручників, а й на практиці з інших джерел.
 
«Програмування для дітей»
 

 
Розвивати мислення можна за допомогою книг, онлайн-курсів і навіть ігор. Ми пропонуємо поєднати книгу і гру. Серія «Програмування для дітей» навчить школярів основам програмування і алгоритмізації. Діти зможуть створювати проєкти за допомогою спеціально розробленої мови Скретч.
 
У кожній книзі — по 6 проєктів. Під час роботи діти будуть використовувати унікальних персонажів і локації, а також зможуть перевірити свої вміння у фінальних завданнях.
 
Після проходження всіх уроків можна перейти до створення власних міні-ігор і анімацій, спираючись на зразки з книг. А в майбутньому, якщо буде цікаво, спробувати себе в написанні коду однією з популярних мов програмування.
 
Фішки серії
 
Покрокові інструкції створення міні-ігор і анімацій мовою програмування Скретч.
Унікальні об'єкти.
Навчання основам програмування на практиці.
 
«STEM-старт для дітей»
 

 
Розуміння того, як влаштований світ навколо (наприклад: як ми відчуваємо запахи, чому виникає блискавка тощо), дуже важливе для повноцінного розвитку дітей. STEM-підхід дозволяє школярам вивчати світ не з підручників, а за допомогою дослідів і спостережень.
 
STEM — це абревіатура від англійських слів Science (наука), Technology (технології), Engineering (інженерія), Mathematics (математика). STEM-підхід набирає популярності у всьому світі. Він дозволяє засвоювати теорію дослідним шляхом. Навчаючись з його допомогою, діти будуть більш підготовлені до реалій мінливого світу.
 
Серія книг «STEM-старт для дітей» пропонує вивчити навколишнє середовище за допомогою активних завдань на папері. У книгах мінімум теорії, яка викладена простою мовою, але максимум практики.
 
Книга про науку розповість про звукові хвилі та блискавки, про сонячну енергію та агрегатні стани води. Книга про математику допоможе вивчити міри довжини, порахувати вартість покупок і створити свій код для спілкування з друзями. А з книгами про інженерію та технології діти дізнаються багато цікавого про алгоритми, насоси і дрони.
 
Фішки серії
 
Навчання дітей за популярним підходом STEM.
Вивчення складних понять і процесів у вигляді гри.
Мінімум теорії.
 
«Думай як…»
 

А якщо дитина хоче навчитися мислити, як найвідоміший персонаж-детектив у світі — Шерлок Голмс? Або як видатний Леонардо да Вінчі? Тут прийде на допомогу серія книг «Думай як...».
 
У книгах описані принципи і правила, якими керувалися ці великі мислителі. Дитина не тільки дізнається багато цікавих фактів з життя Шерлока Голмса та Леонардо да Вінчі, але й зможе випробувати свої сили у розв’язанні головоломок, а також потренувати пам'ять та уважність.
 
Фішки серії
 
Біографії видатних постатей + секрети їхнього успіху.
Завдання на розвиток логіки, абстрактного мислення та уважності.
 
Книжки цих серій допоможуть дітям оволодіти актуальними знаннями, познайомитися з визначними постатями, навчитися самостійно виконувати завдання, а також — і це чи не найголовніше! — отримувати задоволення від навчання.
 
Єжела Ірина
провідна редакторка ВГ "Енциклопедії"
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: