Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
"Королівство душ" — фентезі на основі африканської міфології
07.01.2023
Що почитати?

Із давніх часів людство здебільшого вивчає грецьку та римську міфології, бо вони основоположні. Не знати хоча б одну легенду просто неможливо. Але чи задумувались ви, які ще міфології існують?

Так-так, вони дійсно існують! І сьогодні ми поговоримо про африканську міфологію, бо наша остання новинка, яку написала Рена Баррон, відкриває потаємний африканський світ духів, привидів і демонів.

Рена Баррон чимало років цікавилась африканською міфологією – це те, що її запалює. І всі ці знання лягли в основу її трилогії «Королівство душ». Тут перед вами постануть душі предків, боги, ка, ритуали, сили передбачення і багато іншого в іншому вираженні, не такому як в українській чи грецькій міфологіях. Але це не посібник з вірувань, а фентезі. Тож міфологія лише поклала фундамент, на якому вибудовуються проблеми сьогодення.

Серед іншого це історія молодої жінки, яка щосили намагається відповідати своєму походженню і відчайдушно не хоче розчаровувати своїх батьків. Це історія про сім’ю, як кровну, так і набуту. Однією з ключових речей, яку Баррон підкреслює в цій книзі, є проблема сім’ї: іноді сім’я, яку ви вибираєте, може бути ближчою, ніж сім’я, в якій ви народилися. Нарешті, це роман про долю, історію народу та обман.

Отож…

П’ять тисяч років тому два великих оріші очолили армію, що мала побороти Короля Демонів та його жагу до душ. Це була запекла боротьба, в якій було чимало жертв, в тому числі і серед оріш. Але боги все ж таки виявились сильнішими за Короля Демонів та його прибічників, тому знищили усіх демонів, а Короля ув’язнили у скриньці. Але цього було недостатньо, бо Король був дуже сильним і міг вирватися будь-якої миті. Щоби запечатати скриньку, знадобилась допомога ще двадцятьох наймогутніших воєвод. Вони віддали свої ка, щоби навічно замкнути скриньку.

Принаймні так йдеться у легенді. Подробиці історії ніхто не пам’ятає, бо були стерті з пам’яті задля збереження покою людей.
Але минають роки. Люди прославляють оріш, яким завдячують миром, приносять їм жертви та проводять ритуали, щоб нові люди в племені отримали в дар магічні сили.
Серед них Арра, спадкоємиця двох поколінь могутніх чаклунів, шістнадцять років чекає, коли бог Гекка наділить її магією. Всі молитви і обряди бабусі-провідниці не викликають бажаний дар. Від місцевих шарлатанів Арра знає, що можна заволодіти силою штучно, отримавши її від темної сили і заплативши роками життя. Цей ритуал може забрати будь-яку кількість років, а може і взагалі вбити. На таке може піти тільки відчайдушна людина. Арра б ніколи не пішла на таке.

Але коли в королівстві починають безслідно зникати діти, Арра не може більше чекати. Вона пообіцяла батькові зниклого хлопчика, який був Аррі другом, що знайде і врятує дитячу душу. Молитви і звернення до бога нічого не дають до останнього, і дівчина йде на ризикований шлях. Якщо мати дізнається про це – то назавжди втратить рідну людину. Арра звертається до забороненого, небезпечного ритуалу, щоб отримати власну магію. Ціною власних років життя Арра отримує бажане і в першу ніч дізнається велику таємницю. Вона побачила, хто полює на дітей. Дівчина кине виклик, нехай це буде останнє, що вона зробить у своєму житті.

Ця серія – небезпечна суміш любові, зради, інтриг, бажання з примішками західноафриканської міфології. Обов’язково до прочитання поціновувачам унікального темного фентезі.

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: