Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Маленький Водяник»: добра історія від майстерного казкаря
01.04.2023
Що почитати?

Історії Отфріда Пройслера тішать дітлахів багатьох країн уже не перше десятиріччя. За їхніми сюжетами створювали мультфільми, знімали кінострічки, ставили вистави… І, звісно ж, видавали книжки.

Цей видатний казкар тонко відчував, якою саме має бути історія, щоб зацікавити хлопчаків і дівчаток. Його герої, ким би вони не були, завжди виявлялися близькими й зрозумілими дітям: вони добрі й цікаві до світу, а ще неабияк полюбляють жартувати. Недивно, що маленьким читачам і читачкам так цікаво спостерігати за пригодами героїв і героїнь, адже за вдачею вони такі подібні до дітей.

Одними з найвідоміших і найпопулярніших серед казок Отфріда Пройслера є «Маленька Відьма», «Маленький Водяник» та «Маленький Привид». Поєднання цікавого сюжету з казковим світом персонажів(-ок), що походять з народних міфів, виявилося просто чудовою ідеєю. Раніше ми вже писали у блозі про книжку «Маленька Відьма». Сьогодні ж придивимося до «Маленького Водяника».

Головний герой казки Маленький Водяник мешкає в хатинці на дні ставка разом із татком Водяником й матусею Водяничкою, які душі не чують у своєму зеленоволосому дитяткові з перетинчастими рученятами.

Підводний світ, де мешкає малюк, водночас дуже схожий і не схожий на наш, людський. Чи знали ви, наприклад, що водяники можуть захворіти, якщо їхні ноги занадто довго залишатимуться сухими? А про те, що водяники живуть у будинках, дуже схожих на наші, але в товщі води, тому за вікном можна побачити не пташку, а рибу, що пропливає повз? А про те, що водяники з нагоди свята полюбляють збиратися за столом усією родиною, достоту, як ми? Ось тільки гостей частують зазвичай такими стравами, як-от жаб’яча ікра з солоними водяними блохами… Еге ж, саме так і живуть водяники.

Зростаючи, Маленький Водяник поступово відкриває для себе світ довкола: спершу досліджує батьківську хату, згодом рідний ставок, а пізніше навіть виринає на поверхню, де знайомиться з людьми.

Звісно ж, життя Маленького Водяничка не обходиться без бешкетів і непослуху (як і кожне дитинство, чи не так?). Іноді за свої витівки Водяничок отримує на горіхи, а іноді йому вдається спрямувати свій талант до бешкетування на добру справу. Та в будь-якому разі спостерігати за пригодами малюка неабияк цікаво.

Під час своїх пригод Маленький Водяник, а разом із ним читачі й читачки, отримують корисні життєві уроки. Вони вчаться розраховувати власні сили, дружити, допомагати друзям, споглядати красу, з цікавістю ставитися до розбіжностей між усіма живими істотами та багато чого ще.

Намалював Маленького Водяника та його історію талановитий український художник Олександр Продан. Він зумів зробити персонажі живими й добрими та додав казковому світові кумедних деталей, які так цікаво роздивлятися на малюнках.

Безперечно, у такому виконанні книжка стане справжньою перлинкою вашої домашньої бібліотеки. Й неодмінно западе в душу маленьким читачам, які полюбляють чарівні, добрі історії, сповнені гумору і пригод. Хтозна, можливо саме цю книжку, що стала улюбленою для кількох поколінь, ваші дітлахи згадуватимуть із теплотою й читатимуть уже своїй малечі.

 

 

Катерина Трофимова

Редакторка ВГ Каскад

Товари з цієї статті
Маленький Водяник
Отфрід Пройслер
280,00
Маленька Відьма
Отфрід Пройслер
280,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: