Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Математичні доміношки для будь-якого віку
11.01.2024
Що почитати?

Зимова погода просто створена для активних, проте не довгих, ігор на вулиці й сімейних посиденьок вдома за настільними іграми. А як щодо того, аби сімейні ігри провести не тільки весело, а ще й із користю для дітей? Із «Математичним доміно» від Кенгуру діти різного віку не тільки опанують математику, а ще й по-справжньому нею зацікавляться! Отже, розповідаємо! 

Взагалі «Доміно» це універсальна гра. Звичайно, вона може здаватися дещо «ретро», бо в ній немає різноманітних фігур або складної механіки. Проте навіть за відсутності всього перерахованого вище «Доміно» й дотепер має шалений успіх, прихильників по всьому світові, а головне, в неї можна грати незалежно від віку. А значить, це не таке вже й «ретро», це — класика! 

Ми взяли основну ідею доміно й створили серію «Математичне доміно», що покликане не тільки популяризувати цю гру, а ще й прокачати математичні навички у дітей. І оскільки зробити універсальну математичну гру для будь-якого віку було досить непросто, ми створили їх аж чотири! 

Для найменших дітей, які починають знайомство з математикою, незамінним помічником з лічби стане «Математичне доміно. Рахуємо в межах 10». В наборі міститься 72 картки, на яких зображені різні предмети в кількості від 1 до 10. Задача дитини: навчитись рахувати предмети та поєднувати картки з тими, що є у неї в наявності. Все як у справжньому «Доміно». Кожна гра містить три рівні складності. 

Для школярів корисним дозвіллям буде гра в «Математичне доміно. Таблиця множення». Існує безліч способів запам’ятовування таблиці, але ще один точно не завадить. Тут теж є розподіл на три рівні складності. Перший рівень передбачає використання карток з множенням чисел 1, 2 ,5 і 10. Другий рівень з множенням чисел 3, 4 та 6. А третій — 7, 8, 9. Якщо гравці відчувають в собі рішучість й готовність перевірити власні сили, то картки різних рівнів можна комбінувати та перевіряти власні знання з усіх чисел таблиці множення.

Дітям, які вирішили оволодіти навичкою орієнтування у часі стане у нагоді «Математичне доміно. Вивчаємо час». Згадайте, яким чином батьки вас навчали визначати час? А тепер погляньте на цей набір і порадійте разом із нами, що сучасні діти можуть вивчати позначення годинника у процесі веселої гри. Принцип той самий. Картки з різними позначками годинників та часу треба поєднати правильними краєчками з тими картками, що гравець має на руках. Так само в цьому доміно є три рівні складності, які дозволяють поєднувати позначення механічного та електронного годинників, зображення годинників з прописаним часом, а також поєднувати відповідні зображення з хвилинами та чвертями. 

Ну і вишенька на нашому математично-доміношному торті — «Математичне доміно. Вивчаємо дроби». Тут так само є три рівні складності, із зображенням виразів, розділених прямокутників, кола та трикутників, неправильні дроби. Пам’ятайте, що мета гри — стимулювати бажання до навчання, тож усі гравці мають не оцінювати одне одного, а розбиратися, вичисляти й допомагати. Такий підхід принесе набагато більше користі, ніж сухе суперництво (пишемо це для особливо азартних гравців;)).

Будь-яка гра із серії «Математичне доміно» має ще одну важливу особливість. Під час гри присутність батьків не є обов’язковою. Якщо діти не впевнені у власних знаннях, вони можуть й самостійно перевірити правильність з’єднання доміношних карток. Якщо картки підібрані правильно, то візерунок на краєчках двох карток співпаде. Якщо картки підібрані неправильно, то й візерунок не буде співпадати. Цей додатковий спосіб самоконтролю робить гру привабливішою. Проте ми не забороняємо батькам грати у «Математичне доміно», а навпаки, рекомендуємо час від часу перевіряти власні знання разом із дітьми.

«Математичне доміно» — це ідеальна сімейна гра, через яку діти пізнають, полюблять та розвинуть свої матаматичні навички. А ще, можливо, й вигадають власні ідеї для математичного доміно.

 

Команда Кенгуру

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: