Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Міжнародний день дитячої книги
02.04.2021
Життя нашого видавництва
2 квітня 1805 року у світ прийшов хлопчик на ім’я Ганс Крістіан Андерсен. Ганс Крістіан виріс і став казкарем, добрим і сумним. Він створив 212 казок (і чимало інших творів), які перекладені понад 150 мовами. 
 
З 1967 року людство вшановує пам’ять славетного казкаря, відзначаючи у день його народження Міжнародний день дитячої книги.   
 

Звісно, за часів Андерсена дитячі книжки виглядали не так, як зараз. Адже сьогодні дитяча книга – це неймовірний захопливий світ, де немає ніяких меж. Цілком серйозно – геть ніяких. Хочете книжку з текстом і малюнками в паперовій обкладинці? Будь ласка, класика – наше все. Самого тексту та малюнків замало? Нема питань! Скануйте QR-код і насолоджуйтесь додатками: аудіозапис тексту книгу у виконанні акторів чи самого автора, пісні, загадки, відеоролики, завдання квесту — що завгодно. 
 
Двовимірна реальність нецікава, прагнете тривимірної? О, такі книги вже існують, і не один рік!
 
Бажаєте книгу не з паперу? Тканина, шкіра, синтетичні матеріали, надміцні і водонепроникні (що дуже актуально, коли йдеться про читачів у віці від 0 до 3) – що саме вас цікавить?
 
Книга, де можна малювати? Книга, з якої можна видирати сторінки? Книги, що розкладаються як тунелі, з яких постають замки, у яких містяться різноманітні предмети?

Обирайте з безлічі варіантів!

 
Хочеться чогось незвичайного, але одразу не збагнеш, чого саме? Як щодо книги, текст у якій з’являється від тепла людських долонь? Або такої, яку можна прочитати лише під надпотужним мікроскопом? 
 
І це ми говоримо лише про форми та мовчимо про зміст. А сучасна дитяча література майже не має табу, сміливо говорить з дітьми про складні й важливі теми, про економічну грамотність і гендерну рівність, про війни та смерть. Вона розважає, повчає, інформує, виховує, збуджує уяву і мотивує до дій. 
 
Щороку у світі видається понад 2,2 мільйона назв книг, і величезна частина цих книг – дитячі. В Україні протягом року виходить близько 19 тисяч найменувань. А видавництво «Ранок» щороку пропонує читачам 500–600 нових назв книг для дітей і підлітків.
 
Як не розгубитися в цьому океані пропозицій? 
 
Обрати знайому з дитинства назву чи ризикнути і віддати перевагу чомусь новому? Купити щось класичне за змістом і за формою або наважитися на експеримент? Енциклопедію чи збірку казок? Художню літературу або нон-фікшн? У віршах чи у прозі? Голова паморочиться!
 
І порада тут насправді є лише одна. Книги купують дорослі, це правда. Ми несемо пакунки з магазинів або поштових відділень, ми сплачуємо за ці пакунки, ми заробляємо ці гроші, врешті-решт. Але давайте обирати те, чого хочуть наші діти, добре? 

 
Юліта Ран
письменниця, драматургиня
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: