Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Монтессорі: світ досягнень
01.02.2024
Що почитати?

Система Монтессорі широко використовується у світі для навчання та розвитку дитини. Вона включає в себе різні практики, що поділяються за віковими категоріями та навчальними напрямками.

Метод був розроблений Марією Монтессорі, італійкою, яка шляхом досліджень та спостережень за учнями виявила наступне: якщо запропонувати дитині вибір, то вона самостійно обиратиме саме той шлях розвитку, який буде для неї найефективнішим.

Саме цей висновок і покладений в основу методу. Педагогіка Монтессорі спрямована на розвиток природних інтересів і діяльності, практичного навчання та самостійності. Монтессорі вважала, що якщо дитину помістити у відповідне середовище та дати можливість обирати та діяти вільно відповідно до її власних інтересів, то відбудеться процес оптимального розвитку.

Принцип Монтессорі взятий за основу в серії «Монтессорі: світ досягнень». Серія складається з трьох книжок: «У лісі», «На фермі», «У саду». Всередині кожної безліч завдань: наліпки, аплікації, розмальовки, з’єднання пунктирних ліній, лабіринти та інші завдання. Спостерігаючи за дитиною під час роботи з книжками ви можете побачити, що саме її зацікавило найбільше, а з чим виникають трудощі. Можливо дитину найбільше зацікавили аплікації, і перше, що вона виконала, було саме вирізання. А як щодо іншого? Будьте уважні та побачите, як одні навички дитини розвиваються швидше за інші, а за які вправи вона вперто не хоче братися.

Під час виконання вправ діти дізнаватимуться цікаві факти про тварин, що мешкають у лісі, на фермі та про мешканців садів (переважно комах). Факт пізнання, закріплений чимось цікавим — наліпками, розмальовуванням або вирізанням — допоможе закарбувати вивчене у пам’яті. 

Зошити ідеально підходять для занять із дітьми від 3-х років. Тут є вправи, які допоможуть розвинути моторику рук і пальчиків, асоціативне мислення та креативність. Та найцінніше: можливість викликати захоплення дитини процесом навчання! Адже всередині міститься така цікава нова інформація.

Книжки серії «Монтессорі: світ досягнень» також можуть використовуватись для занять із дітьми з особливими освітніми потребами та сприятимуть всебічному розвитку малечі.

Подаруйте дітям можливість вивчати навколишній світ із цікавістю та користю для власного розвитку.

 

Команда КЕНГУРУ



 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: