Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Незвичайні пригоди й таємниці: Білкулака vs Космічний агент
11.01.2020
Що почитати?
За останній рік у дитячій літературі було чимало незвичайних сюжетів. Починалися вони із стародавнього Києва 777 року та закінчувалися 2178. Жителі сторінок цих казкових та фантастичних історій були й звичайні школярі, і космічні агенти, і жуки, і навіть білкулака з Малиновими Оббирунами. Та всі вони мають своє секретне завдання.
 
Фантазія наших письменників вражає своєю багатогранністю та безмежністю. Адже коли береш до рук нову історію, то навіть не знаєш куди вона заведе цього разу та з якими героями познайомить. Що нового розповість та чого навчить. Які секрети відкриє, а які таємниці приховає.
 
Ось, як книга Галини Ткачук «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака», яка вийшла до фіналу конкурсу «Книга року ВВС 2019». У ній чимало таємниць, чудернацьких героїв та дивних обставин. Вона розповідає про стародавній Київ та його околиці. У цьому місті раніше все було інакше. А через відсутність сучасних технологій киянам доводилося жити цікавим життям. Одна з їх розваг - перекидатися на різноманітних тварин. У центрі сюжету - дівчинка Квасолина, або ж просто Квасоля. Вона може перетворюватися на пухнасту й руду білку. До речі, це одна із улюблених тваринок самої письменниці. 
 

 
Почалося все першого серпня 777 року, коли Квасоля гойдалася у гамаку надворі та натирала пиріжки часником, а з-за паркану почувся схвильований голос сусіда Гучночиха. Він був дуже стурбований та кричав, що на Київ напав Опівнічний Пожирака й нищить усю їжу. Дівчина не змогла залишитися осторонь. Тому нехай малеча буде готова шукати разом з нею дивні інгредієнти для зілля, подорожувати маршруткою Київ-Фастів, зустрітися з Лихим Оком, дізнатися де зникає вся малина на околиці Києва та познайомитися з першою в місті драбиною-детективом. Та які ж це пригоди без труднощів, без чар та карколомних подій. Тож на юних читачів вони теж чекають.
 
І цей історично-фантастичний сюжет просто й легко переплітається із чорно-білими ілюстраціями Наталії Кащак. Своєю кольоровою гамою вони не відволікають читача від тексту, а дають можливість проявити уяву та фантазію, дарують невимушеність та фановий настрій.
 

 
Книжка «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака» показує, що можна мріяти без обмежень, вигадувати власний світ і пригоди. Можна бути ким завгодно, яким завгодно, головне залишатися людяним, щирим і доброзичливим.
 
У книзі «Космічні агенти проти Сирного Монстра» дітлахи познайомляться з Йотаном Йотогом. Він же Вітя Маленчик, другокласник, космічний агент, досвідчений розвідник. Має високотехнологічних батьків-андроїдів з гарними функціями. Наприклад, разом покататися на велосипедах чи почитати книгу. А ще в нього є лазерний пістолет, самокат, тобто реактивна капсула та таємний цифровий сканер, який знаходиться в оці. Ним він сканує сосиски. Навіщо? - спитаєте ви, адже їх треба їсти, а не сканувати. Вітя дуже полюбляє сосиски. Інколи, навіть ледве стримується, щоб спочатку просканувати, а потім вже з’їсти. Бо через них він отримує послання від прибульців із секретними завданнями. Адже Йотан готує для них висадку. 
 

 
Аня Хромова створила повість-комікс. І цей незвичний формат надає історії комічності, грайливості та легкості. Доповнюють розповідь ілюстрації Марини Шутурми, яка так дотепно та креативно зобразила книжкових героїв, їхні схеми, плани, інструкції та смішні ситуації, в які вони весь час потрапляють, рятуючи Землю від Сирного Монстру.
 
Поміж рядків книжки «Космічні агенти проти Сирного Монстра», де авантюрно закручений сюжет та малюнки з тонко підміченими деталями, малеча прочитає про пошук однодумців та надійних друзів, розгадає численну кількість загадок та знайде відповіді на непрості земні й космічні питання. 
 
 

 
Герої книжок можуть бути різні: дивовижні, дотепні, сором’язливі, відважні. Та головне, кожен з них слугує прикладом для юного читача. Це і є секретним завданням. Бо дитина разом з ними поринає у різноманітні пригоди, вчиться боротися, не здаватися, вірити у свої сили. 
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: