Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новинка «Цілком природно»: скажімо «ні» дурницям про секс
17.09.2023
Що почитати?

Сучасні діти, а особливо підлітки мають у вільному доступі будь-яку інформацію. І зокрема про такі речі, як секс і дорослішання. Однак не всяка інформація з інтернету є корисною! Там нерідко пишуть міфи, стереотипи і відверті дурниці, начитавшись яких у дитини може сформуватися викривлене сприйняття себе й свого тіла. Уникнути цього допоможуть фахові книжки для підлітків, а саме — наша новинка «Цілком природно», що вже стала світовим бестселером.

«Цілком природно» на світовому книжковому ринку з 1994 року і визнана одним з найкращих видань для підлітків про секс і дорослішання. У книжці структуровано всю актуальну інформацію, що допомагає дітям  пізнавати себе і інших людей. Тут є розділи про особливості тілобудови хлопчиків і дівчат, про періоди статевого дозрівання та супутні зміни з тілом. Є окремий розділ, який допоможе усвідомити відповідальність, яку беруть на себе люди, починаючи статеве життя, що розкаже про можливі негативні наслідки незахищеного сексу та про засоби захисту.

У книжці також піднімається багато дотичних питань, як-от почуття закоханості, вміння розуміти та відстоювати власні кордони, толернатне ставлення до інших. Книжка покаже, що взаємодіяти з іншими, відчувати до них потяг і не приховувати свої почуття — цілком природно; як доглядати за своїм тілом і як біологічно відбувається процес статевого дозрівання; необхідність берегти фізичне та ментальне здоров’я.

Протягом всієї книжки читачів супроводжують два персонажі, які обговорюють та аналізують інформацію з розділів. Їхні діалоги дуже кумедні і правдиві. Це зніме напругу з теми і дозволить читачеві заглибитися в матеріал без зайвого сорому.

На жаль, часто діти, намагаючись дізнатися про секс, власне тіло та явища, які з ним відбуваються в процесі дорослішання, натрапляють на купу дурниць. Це пов’язано з тим, що багато років тема сексу вважалась табуйованою, і говорити про «це», а тим паче з батьками, було ніяково. Сьогодні ж ми розуміємо, що зміни в тілі під час дорослішання, статеве життя та загалом цікавість до теми сексу — абсолютно природно. Ця книжка полегшить життя багатьом дорослим, адже з її допомогою можна донести дитині правдиву інформацію, таким чином дозволяючи пізнати своє тіло й убезпечуючи її можливої від незапланової вагітності чи ІПСШ в майбутньому.

На сьогодні особливо актуальним є вміння відстоювати власні кордони й не вестися на можливі провокації з боку однолітків, друзів з інтернету, знайомих чи незнайомих людей. До цього належить і убезпечення себе в соціальних мережах, і в живому спілкуванні.

Юлія Ярмоленко, рецензентка українського видання «Цілком природно», експертка із сексуальної освіти запевняє, що «багато цікавого для себе в цьому виданні знайдуть не тільки юні читачі, а і їхні мами й тата». Більшість із них не мали уроків із секспросвіти, тому, якщо інформація для них і не буде новою, то точно допоможе структурувати все, що вони знають із цієї теми, розкриваючи природність сексу, потягу однієї людини до іншою, фізіологічних змін. Експертка відзначає, що комікси, розміщені на сторінках, дуже доречні та донесуть важливу інформацію з гумором.

Прочитання цієї книжки допоможе дітям зрозуміти, що сексуальність є нормальною та природною частиною людського життя, а дорослішання пройде легко й безболісно, коли вона чітко усвідомлюватиме, що дбати про своє здоров’я, зважено підходити до рішень щодо сексу, приймати власне тіло та поважати тіла, думки й почуття інших людей — цілком природно.

ВГ "Енциклопедії"

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: