Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новинки у серії «Друзяки-динозаврики»
03.11.2023
Що почитати?

Тада-а-а-ам! Зі зворушливою любов’ю і трепетом презентуємо чотири нові книжечки серії «Друзяки-динозаврики»: «Гігантський кальмар», «Як гуляли Гелловін», «Різдвяний подарунок» та «Страшний крокодил». Одразу хочеться зауважити, що в процесі роботи над «Друзяками-динозавриками» ми дійшли цікавого висновку. Гадаємо, читачі цих книжок мають нагоду прожити непристойно довге щасливе життя, адже щирий сміх – то універсальна профілактика всіх хвороб й найкращі ліки! Також шляхом досвіду доведено, що читання історій про пригоди Расмуса Рекса, Тіммі Троодона та їхніх друзів, або навіть просте перегортання сторінок цих дитячих книг надовго викликають ейфорію!

Знаєте, як зазвичай проходила п’ятниця, тринадцяте, у крейдяному періоді 150 мільйонів років тому? Якщо не знаєте або не впевнені, мерщій розгортайте книгу «Страшний крокодил». Виявляється, цей день також був страшенно невезучим. І, оскільки людей тоді ще не існувало, доля-злодійка мстилася на динозаврах. Із самого ранку невиспаний Расмус Рекс набив ґулю об комод, бабуся поснідала його найкращим другом Тіммі Троодоном і впала в басейн з піраньями, тато Рекс впав з драбини й випадково пофарбувавсь в рожевий колір….

Однак не будем спойлерити. Зауважимо тільки, що попри невдачу, яка переслідувала друзів увесь день у загадковому Болотяному лісі, хеппі енд з найфантастичнішою вечіркою на честь п’ятниці, тринадцятого, не змусив на себе чекати занадто довго. Динозаврики познайомились з новими друзями і полагодили все за допомогою липкої стрічки.

Про тиранозаврячі пригоди напередодні Різдвяної дино-вечірки, а також про снігозаврів, про Дино-Клауса, про музичні інструменти в крейдяному періоді допитливий читач дізнається з книги «Різдвяний подарунок». На Різдво дідусь Троодон надсилає онукові Тіммі великий і таємничий подарунок-сюрприз. І як на зло, посилка й листоноша губляться дорогою! Невже Расмус і Тіммі не побачать подарунка до Різдва? Друзі не звикли так легко здаватися, тому вирушають на пошуки листоноші до Болотяного лісу. Тільки от кажуть, тими місцями блукає велетенський хижий гігантозавр…

Які  смаколики і капощі динозаври зазвичай готують на Гелловін, чи існують речі, здатні як слід налякати юних бешкетників, і хто саме косплеїв бабу Дино-Ягу, ваша родина дізнається з книги «Як гуляли Гелловін». Тут друзі вбираються в особливі костюми, аби налякати інших динозавриків. Проте обережний Расмус уже не в захваті від того, що відбувається: всі у страшних костюмах і масках… бррр. До того ж йому не до вподоби сюрпризи та розіграші, що чатують за кожним рогом. Навіть безтурботний рішучий Тіммі цього дня трохи налякається… Але дино-пригоди, як зазвичай, завершуються розвеселою дино-вечіркою, й незадоволена тільки бабуся Рекс, бо так і не скуштувала жодного бургера з троодоном.

З книги «Гігантський кальмар» читач дізнається, що тато Рекс, який досі здавався таким непоказним, був і залишивсь ще тим відчайдухом. Він розповідає друзякам про затонулий в Темній бухті корабель з коштовностями, що його охороняє велетенський кальмар. Зрозуміло ж, що ця історія не залишила юного урвиголову Тіммі байдужим, і він вмовляє Расмуса разом вирушити на пошуки  затонулих скарбів. Хочете дізнатись ім’я гігантського кальмара, з ким він товаришує, і що то за скарби? Мерщій замовляйте нових «Друзяк-динозавриків»!  

Про книги для дітей з серії «Друзяки-динозаврики» можна розказувати годинами. Вірогідно, вони незабаром стануть класикою дитячої літератури. Ці книжки подарують вам:

- сповнені доброго почуття гумору динамічні кумедні ілюстрації;

- доброту та вірність дружбі персонажів;

- позитивну та захоплюючу атмосфера пригод, що так до вподоби дітлахам;

- можливість для дитини уявити себе кимось з головних героїв, відчути радість пригод та гостроту сюжету (взагалі-то кожна з історій про друзяк-динозавриків є готовим сценарієм для дитячого спектаклю);

- купу корисної, цікаво поданої інформації про крейдяний період, фауну тих часів тощо.

Для батьків ці книги – готові методички з позитивної педагогіки. Читаючи їх малюку, ви створите  радісну атмосферу у вашій родині. Наслідуючи прикладу старших Рексів і Троодонів, підбадьорюйте, підтримуйте дитину в її починаннях, грайте з нею, виховуйте її впевненість у власних силах. Відзначайте успіхи та досягнення. А якщо щось не виходить – вчіть малюка не засмучуватися. Запевняйте, що все вийде, хоч і не одразу!

 

Наталія Бокова

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: