Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новий семестр — нові книжки! Легкий «STEM-старт для дітей»
29.01.2023
Що почитати?

«Канікули, свята, подарунки, смаколики… Фізика? Математика? Хімія? Тільки не знову!» Приблизно таке відбувається в думках школяра, коли нарешті настає «післясвят». І тут важливо підтримати дитину, адже всі ми пам'ятаємо, як складно вливатися в навчальний процес після канікул. Як зарадити? Розпочати семестр новими цікавими книжками! І немає для цього серії більш вдалої, ніж «STEM-старт для дітей». У ній вже є чотири книжки, а зовсім скоро до «Науки», «Інженерії», «Математики» і «Технологій» додадуться «Біологія», «Хімія», «Геологія», «Комунікації» і навіть «Програмування». Але про все по порядку.

STEM поширюється!

STEM-підхід — уже не новинка в Україні, але щодалі набирає обертів. І це тішить! Адже саме цей метод якнайкраще допомагає дітям розібратися, як у світі пов’язані Наука (Science), Технології (Technology), Інженерія (Engineering) та Математика (Mathematics).

Власне про це і є чотири однойменні книжки серії.

Кожна містить нескладні завдання, що допомагають збагнути природу явищ і процесів довкола нас: розщеплення атомів урану, видобуток сонячної енергії, робота електрики й таке інше. Тут без зайвого мудрування пояснюють зв'язок усіх наук, щоб ваш школяр чи школярка не питали: "Та навіщо мені взагалі ця математика?" Збагнувши це змалечку, дитина почне дивитися на світ крізь чотиривимірні окуляри STEM.

Розширюється і серія «STEM-старт для дітей»

Перші чотири книжки серії охоплюють найзагальніші поняття з природничих наук, математики, інженерії та технологій відповідно. У них можна знайти найрізноманітніші завдання, виконуючи які дитина вперше відчує вагу науки в своєму житті. Наприклад, «перевигадає» друкарський верстат Гутенберга в «Інженерії: книжці-активіті». Спробує спостерігати й описувати процеси в «Науці». В «Технології» розрахує траєкторію польоту катапульти, а в «Математиці» дізнається, як планувати бюджет на покупки.

Втім STEM-освіта може бути ширшою. І тому ми анонсуємо продовження серії! Аж п'ять нових книжок, що покажуть дитині світ ще цікавішим. Три з них присвячені освоєнню природничих наук: хімії, біології та геології. Четверта навчить комунікувати й доносити свої ідеї світові. А п'ята — допоможе освоїти ази програмування.

У чому секрет?

STEM-підхід не був би таким успішним, якби не одна особливість. Ніяку нову інформацію не подають відірваною від реального життя. Саме тому з наших книжок можна дізнатися, чому морозиво тане, а пиріг запікається та як хімія впливає на наш настрій. А щоб пояснити різницю між хижаками, травоїдними й усеїдними тваринами, дитину попросять вигадати й намалювати меню ресторану для тварин. Або відчути себе геологом і оцінити силу землетрусу за шкалою Ріхтера.

Щоб успішно виконувати завдання, не треба бути знавцем фізики чи відмінницею з математики. Достатньо зацікавлення, вміння читати та рахувати.

Для кого і для чого ці книжки?

Заняття STEM треба вводити якомога раніше. Саме тому наші книжки прості й доступні для дошколяриків і молодших школярів. Інженерія, біологія, хімія, геологія й інші науки можуть здаватися занадто складними для малечі, однак насправді навіть діти щоденно зіштовхуються з ними й інтуїтивно вивчають їх. STEM-освіта лише допоможе розвинути відповідні навички. STEM-підхід відповідає стандартам НУШ, метою якої є навчити дитину здобувати й застосовувати знання, не втративши своєї особистості.

Та найголовніша і найприємніша перевага книжок серії «STEM-старт для дітей» у тому, що вони розпалюють жагу до знань. Саме те, що треба після канікул! Тож STEM-стартуймо в новому семестрі легко!

 

Катерина Процун,

провідна редакторка ВГ «Енциклопедії»

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: