Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новий «Святонаближаріум» — книжка-активіті з духом українського Різдва
07.12.2021
Що почитати?

Певно, цього року дітлахи були особливо слухняні. Інакше як пояснити те, що видавництво «Ранок» підготувало таку кількість святкових новинок? Один з особливих проєктів, присвячених зимовим святам, — книжка-активіті «Святонаближаріум. Різдво».

Українська ідентичність

«Святонаближаріум. Різдво» — це книжка з завданнями, що в процесі гри знайомлять дитину з традиціями святкування українцями Різдва й дванадцяти днів після нього (Святок, або Коляди).

Ви дізнаєтеся, що в давнину українці прикрашали свої хати паперовими голубами, солом’яними «павуками», дідухом… Ці обереги навіть можна спробувати зробити власноруч.

Або ж потрапите на вечорниці й довідаєтеся, як розважалися парубки та дівчата: танцювали, вишивали, готували їжу, розповідали небилиці… А ви зможете з’ясувати, що в історії правда, а що вигадка?

У розділі про Святвечір дізнаєтеся про традиційне меню з дванадцяти страв, класичний рецепт куті й навіть зможете записати секрети ваших родинних пригощань.

Книжка розповідає і про вертеп, і про колядки, і про свято Маланки, і про ворожіння, і про Василеве свято… Справжня енциклопедія українських зимових традицій!

Ігри й головоломки

Цікаво, що засвоювати всі ті знання, про які ми згадували вище, дитина буде в процесі гри.

Наприклад, щоб дізнатися, які 12 страв традиційно готували на Святвечір, треба знайти й виключити все, чого точно не могло бути на столі в давнину: гамбургери, піца, спагеті — це не схоже на українську їжу!

Або ж читаємо: «У ніч з Маланки на Василя існувала традиція шукати квітку нечуйвітер». І одразу вирушаємо на її пошуки, долаючи лабіринт з безліччю перешкод.

А в кінці книжки є настільна гра, де учасникам пропонують обійти з колядками все село й зібрати якомога більше солодощів. Чудова розвага для родинних вечорів!

Трафарети, наліпки й поробки

«Святонаближаріум. Різдво», як і решта книжок серії, містить аркуші з декоративним папером, трафаретами й наліпками. І відповідні завдання, де всі ці матеріали можна використати.

За допомогою наліпок, трафаретів і паперу дітям пропонують створити парад найгарніших різдвяних зірок чи власноруч прикрасити листівки, які потім можна подарувати близьким.

А ще тут є матеріали для вирізання: голуб, пальчиковий театр з основними героями Різдва або купони добрих справ, які можна використати впродовж року, щоб допомогти комусь або попросити про допомогу для себе.

І наостанок — радісна новина!

Новий наклад «Святонаближаріума. Мій Новий рік» уже чекає на ваші замовлення! Перша книжка серії побачила світ минулого року, і всі її екземпляри було розпродано ще до початку свят. Ми отримали безліч відгуків від задоволених покупців про те, яким чудовим подарунком стала книжка для їхньої малечі і скільки щастя принесла. Тож тепер усі, хто не встиг придбати й випробувати її минулого року, мають таку нагоду! А поєднавши «Святонаближаріум. Мій Новий рік» зі «Святонаближаріумом. Різдво», можна зробити свята вдвічі радіснішими!

 

Редакторка ВГ «Енциклопедії»

Ганна Булгакова

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: