Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Одразу 2 «потрясні» нонфікшн-новинки для фанатів акул і динозаврів
01.05.2023
Що почитати?

Правда ж, акули і динозаври дивовижні істоти? Майже суперзірки у царстві тварин! Бо не дарма вони мають безліч фанатів і фанаток по всьому світі, особливо серед дітлахів. Якщо і ваша дитина  фанатіє від цих «суперзірок» або просто обожнює тварин, радимо познайомити її з нашими суперновинками серії «Дещо потрясне»!

Але спершу познайомтеся зі ще одним фанатом тварин і крутих книжок. Це художник Майк Ловері.

Він збирає дивні, але правдиві факти про все на світі й щоранку замальовує їх у своєму альбомі. І робить це роками! Якось Майк почав збирати потрясні факти про дивовижних тварин! І ось, що з цього вийшло:

Як ви вже, мабуть, здогадалися, одна з книжок про неймовірних тварин, як-от…

А друга про те…


Ці книжки створені для фанатів всього якнайпотряснішого! А саме...

Для фанатів доісторичного!
Книжка  «Дещо потрясне про динозаврів та інших доісторичних істот
» не дарма так називається. Автор пояснює, що значить доісторичний період та змальовує коротку історію Землі. Так дитина дізнається, що нашій планеті  понад 4,5 мільярда років!  І розбереться, як саме динозаври вписуються в історію життя на планеті. 



Далі автор розказує, хто населяв Землю в той час. Так на сторінках «намалювалися» мамут, додо, птеродактиль і плезіозавр. І звісно ж, про них все доволі зрозуміло: це НЕ динозаври.

А хто такі динозаври і якими вони були, розказано аж у восьми розділах. Майк Ловері  провів справжній парад дуже просто намальованих динозаврів у різних періодах Мезозойської ери. А ще створив розділи з різноманітних тем: від того, що роблять палеонтологи, до колекції ДИНОЖАРТІВ і теорій про те, чому  ці тварини вимерли.

Для фанатів підводного!
Друга книжка «Дещо потрясне про акул та інших підводних істот
» занурює читачів глибоко! Адже перш ніж говорити про акул, автор розказує про те, де вони мешкають. Тут усе найцікавіше про 5 (так, саме 5) океанів та те, як вони утворилися. Читачам і читачкам пропонують навіть «пірнути» і виміряти глибину різних океанів. А там уже зустріти... акул!


Їхня будова, розміри, раціон і навіть суперздібності — на яскравих мальованих сторінках. Наприклад, тут є про славнозвісний нюх акул, завдяки якому вони можуть почути краплю крові на відстані 1,5 кілометра (СПОЙЛЕР: це міф). А також про їхнє шосте чуття і, авжеж, щелепи.

Далі в книжці ще 7 розділів, де є цікавезні факти і величезні картинки з різними видами акул.  Хтось знав, що існує акула-лисиця і акула-гоблін? А ще тут є ціла сторінка з дивними речами, знайденими у шлунках цих ненажер!

Також у книжці змальовані різні морські середовища, як-от коралові рифи, та всілякі підводні істоти, НЕ акули.

Для фанатів наукових фактів!
В обох книжках по 128 сторінок. І це тому, що для них автор дібрав  найцікавіші факти. І таких безліч, бо наука — це загалом цікаво. Попри жарти і легкий стиль викладу, тут подано систематизовані знання про доісторичні ери та їхні особливості, про утворення океанів і про суперконтиненти, про класи акул... Дітлахам 7-10 років — ідеально, щоб прищепити інтерес до навчання й докладного пізнання світу .

Чотири випадкових факти:
- найменша акула завдовжки 20 сантиметрів;
- мозок стегозавра розміром із лайм;
- деякі акули втрачають 30 000 зубів за життя;
- один зуб тиранозавра завбільшки із банан.


Для фанатів  коміксів і гумору!
Еге ж, Майк неабиякий майстер цієї справи. Він додає смішні комікси усюди в обох книжках. І це просто потрясно, адже завдяки цьому юні читачі  полюблять нонфікшн. Ці книжки долають прірву між  легкими коміксами і серйозними енциклопедіями, висвітлюючи улюблені теми школярів.

 

Для фанатів малювання!

Окрім того, що Майк Ловері сам обожнює малювати і демонструє свої здібності на кожнісінькій сторінці, він вчить малювати і своїх читачів і читачок. В обох книжках є аж по розділу з уроками малювання тиранозаврів, спінозаврів, трицратопсів… білих акул, медуз, китів тощо. Можливо, ваша дитина і свою книжку колись намалює?

Та насправді ці книжки підійдуть і для фанатів акул і динозаврів, і для тих, хто не знає про них анічогісіноко. Адже прочитавши  — дитина гарантовано зафанатіє і від тварин, і від читання!

 

Катерина Процун,

провідна редакторка
і фанатка дитячих книжок.

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: