Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Перемагаємо страхи разом із серією «Маленький лицар»
26.11.2019
Поради батькам
Усім дітям притаманне почуття страху. Хтось боїться темряви, хтось - нового оточення, а хтось починає рюмсати, лишень почувши слово «лікар». Страхів безліч, і щоб не боятися, треба зустрітися з ними віч-на-віч і подолати. Саме так, як зробив герой нової серії книжок-картинок «Маленький лицар»!


Про що серія?
З дитинства ми уявляємо лицарів сильними та хоробрими, тими, хто бере участь у турнірах і рятує прекрасних принцес. Але досі ніхто не замислювався над тим, чим займались лицарі в дитинстві.

Автор Жиль Тібо та ілюстраторка Женев’єва Депре створили образ маленького лицаря, який любить котів, пташок та шоколадні торти і завжди виявляє сміливість, турбуючись про мешканців королівства.

З таким персонажем діти ототожнюватимуть себе, тому зможуть легко поглянути на власні страхи з іншого боку: виявляється, не все так жахливо, як здається.

Серія складається із трьох яскраво ілюстрованих оповідань. І кожна розповідь доповнена гумористичними підписами, що перетворюють процес читання на розвагу.

 
 «Маленький лицар, який боровся з дощем»
У першій книзі розповідається про те, що герой нічого не боявся, окрім дощу: через нього іржавіли обладунки. Та якось негода тривала тридцять дев’ять днів, і королівство залишилося без їжі. Хто ж урятує сусідів? Доведеться маленькому лицареві збороти свій страх та вирушити на допомогу!



 
«Маленький лицар, який боровся з монстрами»
Монстри залякують усіх тому, що в них немає друзів. Маленький лицар це зрозумів, коли зустрівся віч-на-віч із людожером, відьмою та привидом, що хотіли його налякати. І, не побачивши страху в очах лицаря, монстри були вкрай здивовані!  «Ви подобаєтеся мені!» — сказав маленький лицар, усміхаючись та простягаючи руки. І в цій історії перемогла дружба.



 
«Маленький лицар, який боровся з драконом»
Лицарі і дракони не завжди суперники – це доводить третя книжка серії. Коли земля і небо здригається, а над лісом здіймається полум’я, усі мешканці ховаються хто куди! Та тільки не маленький лицар! Цього разу він має збороти величезного розлюченого дракона. І в цій справі йому допомагає власне милосердя.



 
В усіх історіях боротьба зі злом завершується перемогою добра і загальним happy end.

Як читати книжку: поради для батьків

Пригоди маленького лицаря захопливі і водночас повчальні – це чудовий варіант корисного дозвілля. Адже, читаючи історії, можна:
  • шукати на розвороті персонажів, що заховалися, і покращувати увагу малюка;
  • запропонувати дитині складати власні оповіді, дивлячись на ілюстрації та підписи, і таким чином розвивати його фантазію;
  • підготовувати малюка до зустрічі з власними страхами, обговорюючи поведінку головного героя: «Диви-но, як гарно почувається маленький лицар, стоячи під дощем. А раніше він завжди його уникав, майже як ти, коли…», «Монстри страшні, але з ними можна подружитися. Уяви, що твій страх – це монстр, та зроби перший крок: і тобі відповідять взаємністю», «Уяви, що твій жах – це дракон, який нічого не заподіє, адже сам наляканий і потребує допомоги».

Фішки серії
  1. Великий формат.
  2. Небагато тексту і безліч ілюстрацій, великих та дрібних, - ця книжка-картинка нагадує вімельбух, який так подобається дітям.
  3. На кожному розвороті є гумористичні підписи, які розважать малюка, і  процес читання не втомлюватиме.

У книжках серії «Маленький лицар» ви зустрінете гумор, теплі ілюстрації та історії про силу добра і дружби. Видання рекомендовані для дітей дошкільного віку та усієї родини.


Вікторія Білан,
редакторка ВГ «Читайка»
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: