Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Пригоди хлопчика з дивним татуюванням
15.03.2024
Що почитати?

Ви коли-небудь бачили, щоб у хлопчика десяти років було татуювання? А в Назара на прізвище Малік воно вже є. Та хлопчина його собі не замовляв, та ще й змушений приховувати цю таємницю від учителів та однокласників під футболкою з довгими рукавами... Справа в тому, що всі з роду Маліків мають тату. І не звичайні, а магічні. Досить вщипнути — і тату оживають!

Та якщо старші члени родини вже призвичаїлись до цієї особливості та навіть користуються татуюваннями у разі потреби, то Назар поки що не завжди дає своєму тату раду. Щойно тату-восьминіг на імʼя Отто вискакує зі спини Назара, він завжди бешкетує. І хлопчина має докласти неабияких зусиль, щоб врятувати і повернути свого улюбленця на місце.

Кожна книга серії — нові пригоди Назара та Отто. У першій частині «Таємниця шеф-кухаря» читач познайомиться з родиною Маліків ближче, а тоді вирушить разом із Назаром по слідах восьминога-пустуна. Шлях заведе їх до вишуканого ресторану, де володарює ексцентричний шеф-кухар, який уже майже зварив нашого восьминога на обід. Самому хлопчині тут не впоратися, тож до справи візьметься ще й тато Зено.

 

Продовжує серію книга «Банда нутрій», де Назарові доведеться рятувати свою старшу сестру Мескерем із халепи просто у підземеллі міста. Звісно ж, допоможе йому у цьому нерозлучний друзяка-восьминіг. Стосунки брата й сестри складно назвати приязними, та чи поладнають нарешті Назар і Мескі у фіналі — побачимо.

  

Третя частина цієї захопливої серії — «Скелет Кашозавра» — розповідає про пригоди Назара в природничому музеї, куди хлопчик вирушив на екскурсію разом із класом. Авжеж, ця поїздка не обійдеться без втручання тату-восьминога, який вирішує прогулятися музеєм наодинці у пошуках чогось смачненького. Зрештою друзі неочікувано для себе розкриють велику аферу, про яку покажуть навіть по телебаченню!

 

Як бачите, книги неймовірно захопливі і дотепні. Авторка Олівія Коріо, яка наділила їх неабияким гумором, зізнається, що й сама мріє про татуювання, що оживає. Вона б обрала страуса, «щоб можна було плигнути йому на спину й помчати, коли запізнюєшся на призначену зустріч». А справжню вдачу ілюстраторки Клаудії Петрацці, яка так жваво й кумедно оформила книгу, демонструють кажан і пара капців, яких вона мріє, але все ніяк не наважується витатуювати у себе на передпліччі.

 

Тож якщо дитина не дуже полюбляє читати, то історії її неодмінно захоплять! Якщо ж читання для неї — звична приємна справа, то ці книги обіцяють стати одними з найулюбленіших. Необов’язково читати їх одна за одною від першої. Та повірте, почитавши одну, рука напевно потягнеться за наступною.


Непрості стосунки братів і сестер, взаємини із батьками, дитяча дружба, юнацька закоханість… Усі ці та інші важливі теми подано через дотепні динамічні сюжети з дивакуватими персонажами, в яких дитина неодмінно знайде щось знайоме.

А яке диво-тату обрали б для себе ви?

 

Наталя Мусієнко
літературна редакторка
ВГ «Каскад»

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: