Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Привіт, канікули! Прощавай навчальний рік
04.07.2022
Що почитати?

Нарешті канікули. Не потрібно поспішати до уроків, немає домашніх завдань, підручники крокують у шкільну бібліотеку. З настанням літа школярі не відчувають потреби вчитися. Справді, це пора оздоровлення, насичення енергією сонячних днів, активного дозвілля на природі. Єдиний недолік літа – воно швидко минає. Не встигли ми огледітись, а вже наступний клас і нові уроки. І часто від учителів на початку року можна почути «наче раніше ми нічого не вчили». Дослідники спостерігали це явище і виявили, якщо зробити велику перерву між навчальними періодами без жодних повторень і тренувань, то рівень отриманих вмінь може знижуватися до 50%. Тобто дитина може забути половину з того, що вона вчила раніше. Саме тому рекомендують не відключати навчання повністю, а на літній період переформатувати його. І допомагають у цьому літні зошити. Це чудовий спосіб допомогти дітям підготуватися до нового навчального року і не втратити набуті знання і вміння за попередній період. Регулярне виконання «літніх» вправ з одного боку дасть впевненість на початку нового навчального року, з іншого – допоможе вам побачити, де ваш школяр потребує додаткової допомоги і більшої уваги. У когось це табличка множення або приклади у стовпчик, розв’язання задач. У інших – це грамотне письмо та усвідомлене читання тощо.  Достатньо взяти за звичку хоча б 5 разів на тиждень виконувати одну сторінку із літнього зошита, і ваше проблемне питання буде вирішено. 

Розглянемо, якими ж можуть бути літні рятівники і який краще обрати вам.

 

«90 днів літа»

Це зошит-мікс для тих, хто любить швидко і просто. Матеріал поданий у вигляді карток, на сторінці їх по три. Кожна картка = 1 вправа з мови, математики, читання та інших предметів відповідно до класу. Відповідь подається у вигляді тесту: потрібно обрати із трьох запропонованих варіантів. А перевірити обраний варіант можна на звороті сторінки і тут же прочитати цікавий факт з історії, культури, мистецтва України та світу. Тексти збільшуються в обсязі відповідно до класу і є продовженням тієї теми, що озвучена у практичній вправі. Отже, якщо вам потрібно повторити вивчене, попрактикувати зразу всі предмети, витратити на це мінімум часу – «90 днів літа» саме те. У цій серії найбільша лінійка від майбутнього першокласника до майбутнього п′ятикласника.    

 

 

«Літній інтенсив»

Якщо вам потрібно не лише повторити вивчене, а й зануритися у певний предмет, вам сподобається серія «Літній інтенсив». Це окремі зошити з математики та письма для майбутніх другокласників і третьокласників. Кожен зошит охоплює всі програмні теми минулого класу, а отже дозволяє не тільки повторити, а й надолужити пропущені теми. Вправи подані в сучасному підході, часом потребують креативного підходу, іноді – логічних міркувань. Це стимулює розвиток якостей сучасності: пошук нових варіантів розв’язання завдання, вміння придумувати власні підходи, формулювати думки не лише усно, а й письмово.   

 

 

«Повторення на літо: Математика. Мова. Соціальні навички»

Цей е-комплект підійде тим, хто потребує перевірити, в якій темі потрібно більше практики. Комплект наявний для майбутніх друго- і третьокласників. Набори робочих аркушів з математики і мови містять декілька блоків: 

розважальний – коли ми практикуємо вміння через гру (проходимо лабіринт, розмальовуємо картинку-плутанку);

тестовий – коли перевіряємо знання з предмета і теми;

тренувальний – коли виконуємо різні вправи для закріплення вмінь;

креативний – коли ми виконуємо завдання, що стимулюють розвиток творчих навичок, нешаблонного мислення, які заспокоюють і надихають.

Якраз тестовий блок допомагає визначити, які теми потребують більшої уваги. У ньому ж є система самооцінки, за допомогою якої ви і визначите, над якою темою чи способом роботи потрібно попрацювати трошки більше. 

 «Соціальні навички» - новинка у літніх посібниках. Але це та тема, яка сьогодні потребує додаткової уваги. Тому ми винесли цей матеріал окремо. Набір робочих аркушів з цього напрямку допоможе дитині більше розуміти світ своїх та чужих емоцій, більше турбуватися про власне ментальне здоров’я та безпеку. Рекомендуємо розглянути ці аркуші і батькам, адже дорослим також не завадить емоційна витривалість.

 

 

Е-комплект «Повторення на літо» добре підходить тим, хто багато пересувається з тих чи інших причин. Робочі аркуші можна роздрукувати, а можна розглядати з екрана, виконуючи вправи в звичайному зошиті.

Темп роботи з цими комплектами можна обирати довільно. У напрямку математика, наприклад, набір вже розбитий по місяцях літа. Ви можете дотримуватися такого порядку, можете обрати лише ті теми, що потрібно повторити вашій дитині.

 

 

Літні серії можна використовувати окремо, а можна поєднувати. Усе залежить від вашої мети, наполегливості та працьовитості. Регулярне виконання вправ обов’язково принесе позитивний результат, до того ж збереже режим школяра. І звичка вчитися стане гарним помічником на початку нового класу.

 

 

Наталія Коваль, автор проєктів для розвитку дорослих і дітей.

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: