Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Про важливість креативних індустрій
21.04.2023
Життя нашого видавництва

Forbes опублікував цифри продажів книжок серії «Мавка» видавництва «Ранок» та касові збори від прокату Film.Ua «Мавка. Лісова пісня».

Цифри виглядають величезними як для української  видавничої галузі, так і для кіноіндустрії. Розглянемо, як мультик та українська книжка стали однією з рушійних сил економіки України.

За підрахунками Forbes, обсяги продажів у роздрібних цінах тільки класичного твору Лесі Українки «Лісова пісня» складатимуть близько 10 млн грн. Врахуємо, що видавництво сумарно 45-55% витрачає на логістику та знижки дистриб’юторам, тобто половина коштів від продажів книжок йде на розвиток транспорту, торговельної та складської інфраструктури. Це додаткові податки, акцизи на пальне, робочі місця. Приблизно четверта частина коштів спрямована на оплату поліграфічних послуг. Це забезпечує розвиток легкої промисловості, заробітну плату працівникам друкарень, податки, оплату військового збору із зарплати. Якість роботи українських друкарень сьогодні дуже гідна, тому європейські видавці серйозно розглядають українських постачальників на заміну китайським після війни. Ось чому саме зараз важливо підтримати українську поліграфію. Це майбутні експортні контракти та валютні надходження.

Частина грошей від продажу книжок йде на виплату грошей ліцензіату (власнику прав на фільм). Це надасть додаткову можливість команді Film.Ua вкласти кошти у нові проєкти, продати права за кордон, просувати імідж України у світі, як спроможної країни з власною кіноіндустрією. Ви ж не будете сперечатися, що саме Голлівуд формує репутацію США у світі більше за американський уряд?

Частина коштів від продажу «Мавки» буде направлена на створення нових книжкових проєктів видавництва «Ранок», багато з яких підуть на експорт. Цього року мінімальний план — 100 000 книжок за кордон.

Саме завдяки культурним індустріям про Україну знають у світі все більше й більше. Це додає суб'єктності нації. Український культурний продукт сприяє формуванню нашої ідентичності та впевненості українців і українок у Перемозі.

Отже, креативні індустрії надзвичайно важливі. Згодні?

Товари з цієї статті
-35%
Мавка. Лісова пісня
Леся Українка
650,00
422,50
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: