Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Редакція рекомендує: 5 книжок для всебічного розвитку дитини + бонус
08.05.2023
Що почитати?

Фахівці й фахівчині  «Ранку» — це люди, що знають, як у різні способи розвинути особистість дитини. Особливо, коли мова про молодших школярів, які так багато чим цікавляться й так легко чимось захоплюються. Ми, як і батьки, хочемо щасливого дитинства й не менш щасливого майбутнього дітлахам. Всебічний розвиток, ментальне і фізичне здоров’я — це запорука успішного дорослішання. Тож пропонуємо вашій увазі фахову добірку книжок, що сприяють гармонійному становленню особистості.

1. «Суперзвички на щодень» — для набуття корисних звичок. Ця книжка-активіті, навчить дитину піклуватися про себе, планувати день і дотримуватись здорового способу життя. А також – ставити цілі та впевнено йти до них. Ці суперздібності неодмінно знадобляться в подальшому та сприятимуть гармонійному розвитку. Разом із героями-путівниками дитина розбереться, що таке екожиття, й усвідомить, що вона — особистість. Наприкінці подано трекери корисних звичок і чеклісти на рік, завдяки яким діти зможуть розумно розпоряджатися своїм часом. І це дуже корисне вміння в сучасному світі!

2. Енциклопедія «Історії про життя 50 українців та українок» — для патріотичного виховання молодших школярів і школярок. Це книжка-знайомство, що продемонструє, наскільки наші люди круті й талановиті. Вона поділена на розділи, з яких дитина дізнається більше про видатних особистостей, які навчали й рятували, творили, вірили й долали, досліджували й відкривали. Читаючи, діти дослідять історії життя 25 чоловіків і 25 жінок, і це надихне на особисті звершення. Адже наші читачі й читачки мають таку саму суперздібність, що й Ярослав Мудрий і Ліна Костенко, Іван Піддубний і Соломія Павличко: вони українці.

3. Збірка історій «Я можу врятувати планету» — для формування екосвідомості. Розповість про хлопчиків і дівчаток з різних куточків Землі. Кожен з них по-своєму допомагає планеті. Вони захищають ліси та океани, рятують диких тварин, сортують сміття і навчають інших цінувати все живе. Дитина зрозуміє, що внесок кожного у збереження природи має величезне значення. І що, об’єднавшись, можна врятувати планету. Хіба це не супергеройський вчинок?

4. «Атлас спорту для дітей» — для організації активного способу життя. Книжку можна порівняти з Олімпійськими іграми, але в текстовому форматі. Зі сторінок атласу молодші школярі й школярки дізнаються про походження 14 видів спорту, про найвидатніших представників кожного з них і, найголовніше, розберуться в правилах і тонкощах усіх ігор. Це допоможе обрати вид спорту до душі. Можливо, дитина мріє стати відомим футболістом? Або зайнятися легкою атлетикою в якості хобі? Пам’ятаймо, що спорт — це одна зі складових здоров’я. А в здоровому тілі, як відомо, здоровий дух.

5. Книжки-ігри «Пастки науки» та «Пастки історії» — для здатності критично мислити й аналізувати, тренування пам’яті й уваги. Знайдіть на великих зображеннях щось не притаманне певній історичній добі та зануртеся в історію винаходів. Формат гри точно не дасть занудьгувати. Оминайте пастки й дізнавайтеся факти з історії та науки. Думаєте, це зовсім просто? Нумо перевіримо!

А тепер бонус для найбільш терплячих читачів. Шоста книжка, новинка — «Книжка, яка зближує родину». Вона навчить цінувати рідних і час, проведений з ними. Це прекрасна нагода пізнати дитину, поділитися секретиками й розповісти про свої мрії, побудувати плани на майбутнє й започаткувати нову сімейну традицію. Це книжка-щоденник з анкетами, вікторинами й тестами, яка сприяє формуванню довірливих стосунків і зближенню всіх членів родини. Ви разом сплануєте подорож і дослідите генеалогічне дерево. Дітлахи відчують неабияку сімейну єдність!

А разом всі ці книжки сприятимуть всебічному розвитку та щасливому дитинству. Яка з них зацікавить вашу дитину першочергово? 

 

Анна Колесникова

ВГ «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: