Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Розімніть інтелектуальні кісточки: мегановинка «Скелети і кістки»!
01.11.2023
Що почитати?

Якщо ви думали, що книжки з віконцями — це лише для малечі і дошкільнят, то наша новинка «Скелети і кістки» розіб’є ваше упередження вщент. Бо це не простенька собі книжечка — це енциклопедія-розкладайка для школярів, яка допоможе добряче розімнути інтелектуальні «кісточки»! А це значить: а) розібратися, як влаштовані скелети різних істот; б) дізнатися «кістляві» факти про людське тіло; в) побачити тілобудову сучасних і вимерлих тварин (і навіть русалок!). Як ми все це помістили на 12 сторінок? Секрет у «скелеті», тобто будові книжки!

Як побудована книжка?

Величезні сторінки книжки (усього їх 12) розкладаються в цілі полотна, на кожному з яких є до 10 віконець. За віконцями і ховаються цікаві факти й наочні зображення скелетів і кісток. Іноді, перш ніж розгорнути віконечко, можна потренувати фантазію та уявити, як виглядатиме скелет зображеної істоти, а лише потім перевірити себе. Кожному розгорту з віконцями передує великий тематичний розгорт: про людину, про тварин, про еволюцію, історію і навіть про вивчення фантастичних істот. Тут немає віконець, натомість новий матеріал систематизовано, щоб дитина зрозуміла, як взагалі влаштовані тіла.

Що всередині?

Скелеті і кістки, авжеж. Але чиї — це вже цікавіше. Передусім людські скелети, які складаються з понад 200 кісток. А найміцнішою, проте, є великогомілкова. Це та інше про людину дуже доступно пояснюють на перших сторінках і у віконцях.

На наступних розгортах читачів і читачок зустрінуть котики, мавпи, коні, а також більш екзотичні істоти, як-от кити, динозаври й навіть мегалодон і русалка. Діти пофантазують, який вигляд мають скелети Сфінкса й динозаврів, що жили на планеті мільйони років тому. А цікавий факт на останньому розвороті допоможе збагнути, як народжувалися міфи про циклопів.

Для кого ця книжка?

Хоч вона і призначена для дітей 7-9 років, проте можемо запевнити: ця енциклопедія для всієї родини! Це ідеальний подарунок для дитини і надійний помічник для дорослих: ви зможете проводити разом дозвілля, розглядаючи у віконцях скелети і кістки різних істот.

Пропонуємо вам порівняти скелети фрегата, розмах крил якого досягає 2 метрів, та малого скунса, який не виростає більшим за 4 сантиметри. Ви побуваєте в музеї кісток, зазирнете на прадавню галявину та зможете пригадати кілька давньогрецьких міфів і розповісти їх своїй дитині. Тож читайте разом — це особлива насолода.

Хто «побудував» цю книжку?

«Скелети і кістки» — енциклопедія цілком українського виробництва. Її написала авторка Ганна Булгакова, яка вже багато років спеціалізується саме на енциклопедичних виданнях. А намалювала деталізовані картинки, де кожна кісточка на своєму місці, Анастасія Лагода.

За оригінальні малюнки в цій книжці Анастасія вже стала лауреаткою Міжнародного конкурсу ілюстраторів книг для дітей та юнацтва імені. Р. Сахалтуєва. Над текстом і ілюстраціями постаралися також наукові редактори і рецензенти — і зрештою ми маємо чудову енциклопедію, де тільки найвідповідніша для українських школярів інформація.

 

Нам важливо задовольнити і підсилити жагу наших дітлахів до пізнання. Адже діти молодшого шкільного віку — це справжні юні дослідники, що буквально ладні розібрати цей світ на кісточки. Здається, «Скелети і кістки» — прекрасний напарник для цієї справи?!

 

Катерина Процун,

провідна редакторка
ВГ «Енциклопедії»

 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: