Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Розвиток дитини: методика KUMON
25.02.2020
Поради батькам
Японській методиці KUMON вже понад 60 років. За цей час вона заполонила 49 країн і продовжує впевненими кроками підкорювати навчально-розвивальний процес у всьому світі. А в Японії, між тим, навчання в «кумонівських класах» - це путівка в успішне майбутнє, адже для великих та перспективних компаній це вимога номер один. 
 
Коли батьки займаються зі своїми дітьми, вони намагаються пояснити тему просто й цікаво, а матеріал роблять легким для сприйняття. Тору Кумон, математик за фахом, вирішив піти трішки далі та розробив цілу систему занять для свого сина з математики, який неодноразово мав певні проблеми з нею. І завдяки татовим розробкам хлопчик наздогнав, перегнав своїх однолітків та вже у 6 класі розв’язував диференціальні рівняння. Замислилися? Педагоги та спеціалісти з усього світу також замислилися й розробили за його методикою, яка стала називатися KUMON, цілу низку зошитів, які не лише розкривають математичні секрети, але й розвивають дрібну моторику, вчать тримати олівець, працювати з ножицями, клеєм, проводити лінії, вирізати великі та малі деталі, мислити й писати. Як? Повільними, але впевненими кроками. 
 

 
Який принцип зошитів? 
  1. Всі вправи розроблені від простого до складного. Завдяки такому підходу дітлахи справляються із завданням самостійно й не бояться переходити до наступного, знаючи, що вони впораються. А це, дарує віру у свої сили, а отже, є гарним стимулом до пізнання нового та до нових звершень. 
  2. Одна вправа на одній сторінці. Це для того, щоб дитина не гортала, не переплигувала від завдання до завдання, щоб не відволікалась та дотримувалась систематичності.
  3. Одне заняття розраховане приблизно на 20 хвилин, щоб малеча не втомлювалася. А для дітей це дуже важливо. Бо якщо вони знатимуть, що заняття приносять їм втому, то бажання сідати за зошити швидко розвіється.
  4. До того ж, одне заняття розраховане на один день. Також, щоб малеча не втомлювалася, адже займатися потрібно систематично: 5-6 днів працюєте, а 1-2 дні відпочиваєте.
  5. За один зошит дітлахи опановують, закріплюють та вдосконалюють одне уміння.
Якщо дотримуватися принципу робити за зошитами KUMON, то діти навіть не помітять як поступово збільшуватиметься складність завдань та з задоволенням підкорюватимуть нові уміння. 
 

 
Як обрати перший зошит?
Всі зошити згуртовані за віком та навичками, щоб батькам та педагогам було легше зорієнтуватися. Також до кожної книжки йде пояснення, як виконувати завдання, на що звертати увагу та поради з підказками. Взагалі, зошити KUMON стартують від 2 років. Для такого віку вони невеличкі: мають 80 сторінок та формат А5. Для дітлахів від 4 рочків кількість сторінок така ж, 80, але формат більший - А4. Зошити пропонують вивчати англійську абетку, рими, вчитися лічити, додавати, віднімати, малювати олівцями, розвивати логічне та креативне мислення. Починайте з зошита, який адаптований до віку вашої дитини. Яка це буде навичка - обирати вам. Але навіть якщо вправи дитині даватимуться легко - не пропускайте їх, робіть все послідовно й систематично. Можна проходити декілька зошитів одночасно, але не більше трьох. Бо дитині буде складно.
 

 
Який результат?

Дитина, яка займається за зошитами KUMON:
  • Формує навики вирізання, малювання, письма, лічби.
  • Розвиває мислення, увагу, уяву, пам’ять, дрібну моторику.
  • Виховує самодисципліну, посидючість та віру у свої сили й можливості. 

 
KUMON - це методика індивідуального розвитку, яка створена для того, щоб допомогти кожній дитині розкрити свій потенціал. Займайтеся систематично та впевнено крокуйте до успіху разом з зошитами KUMON.
 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: