Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Секрет популярності «Банди піратів»
02.11.2023
Що почитати?

Книжки серії «Банда піратів» давно підкорили серця маленьких читачів. Минуло понад десять років, але інтерес до пригод юних піратів анітрохи не згас. Однак чому ці історії досі такі популярні, коли щороку на полицях книгарень з’являються нові, не менш цікаві дитячі книжки? У чому феномен серії «Банда піратів»? Що ж, спробуймо розгадати цю таємницю.

Яскраві головні герої
У центрі кожної історії троє нерозлучних друзів — Томас, Віллі, Марі, а також їхній вірний супутник папуга Месьє Муді. Разом вони міцна злагоджена команда, а окремо харизматичні герої, кожен з яких заслуговує на особливу увагу. 
Почнімо з Томаса на прізвисько Вогняний. Хлопчик не славиться доблесними подвигами, але це не заважає йому бути хорошим капітаном. А в оповіданні «Принц Гула» Томас доводить, що він іще й істинний джентльмен.
Найкмітливішим у команді є Віллі-Розумник. Хлопчик знає все про навколишні острови та про їхніх мешканців, може без ключа відімкнути замок, а в історії під назвою «Атака Піраньї» демонструє чудеса винахідливості. За допомогою хитрого фокуса Віллі обманює банду розбійників і рятує друзів від біди. 


А от хто може похвалитися хоробрістю, так це — Марі, яку недаремно прозвали Безстрашна. Дівчина не боїться ані здоровезних грізних піратів, ані драконів. Ба більше, Безстрашну Марі не лякає навіть зустріч із легендарними Летючим Голландцем в оповіданні «Корабель-привид». 
І звісно, яка пригода без Месьє Муді? Бувалий папуга, колишній компаньйон відомого пірата Джона Великого, за своє довге життя бачив різне, тому знає вихід із багатьох скрутних ситуацій.

Привабливість морських пригод
Старий океан приховує чимало таємниць і безумовно породжує жагу до пригод, які так полюбляють юні читачі. Із серією «Банда піратів» можна легко уявити себе на борту піратської шхуни, яку несе бурхливе море назустріч дивовижним відкриттям і загубленим скарбам.
В оповіданні «Таємничий острів» наші герої переживають сильний шторм. Друзі опиняються на безлюдному, принаймні на перший погляд, острові. Та раптом Марі виявляє, що їх обікрали. Діти вирушають на пошуки злочинця, навіть не підозрюючи, який сюрприз чекає на них.


Та найбільше приваблюють в історіях про піратів саме таємниці захованих коштовностей. Історія «Скарби пірата Моргана» починається з того, що діти знаходять загадкову карту з маршрутом, який веде до сховку знаменитого пірата. Наші герої щодуху мчать на пошуки. Проте не все складається гладко. Адже шлях до скарбів завжди приховує чимало небезпек. 

Юні пірати як взірець для малечі
Традиційно в літературі й кіно склався негативний образ пірата. Проте наші юні герої — це виняток. Вони сміливі, чесні, розумні, що доводять не словом, а ділом. Компанія юних піратів є взірцем справжньої дружби, а Томас і Марі, які, до речі, є братом і сестрою, показують приклад теплих родинних стосунків та взаємодопомоги.
«Історія з діамантом» демонструє, як високо в маленьких бешкетників стоїть почуття обов’язку. Юні пірати готові піти на величезний ризик, аби обдурити розбійників і врятувати королівство від краху.


Найбільше ж вражає оповідання під назвою «На абордаж!». Герої стають свідками жахливого поводження зі своїми однолітками, які обманом потрапляють у рабство до лихого капітана. Будь-що маленькі пірати прагнуть визволити нещасних і відновити справедливість. Для цього їм доводиться протистояти цілій команді на чолі зі злим капітаном. Та правда на боці наших героїв.

Фантастичні ілюстрації від французького художника
Особливу увагу слід звернути на ілюстрації. Художник майстерно передав неповторний характер кожного героя. Малюнки такі яскраві й виразні, що історії ніби оживають перед очима. Варто лише розгорнути книжку, як одразу опиняєшся на безлюдному острові або на піратському галеоні разом із героями оповідань.

Тож не дивно, чому читачі так полюбляють серію «Банда піратів». У ній є все, що так подобається маленьким шукачам пригод. Але найголовніше те, що ці книжки зроблені з любов’ю і дарують радість дітям. Ось це і є головним секретом «Банди піратів».

 

ВГ Читайка
 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: