Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Ще більше цікавих пригод в оновленій збірці про Паддінгтона
20.03.2024
Що почитати?

Минуло вже понад пів століття, як Паддінгтон завоював серця читачів усього світу, а для англійців ще й став національним символом. Про ведмежа знімають фільми й телесеріали, присвячують йому скульптури, прикрашають його зображенням листівки та навіть колекційні монети. Що ж стосується оповідань про Падінгтона, то вони давно посіли заслужене місце серед світової класики дитячої літератури. Добрі й дотепні історії про чарівного емігранта з Дрімучого Перу досі не втрачають своєї популярності, про що свідчать мільйонні тиражі в усьому світі. Українські читачі також щиро полюбили симпатичного ведмедя, зокрема і завдяки збірці оповідань про Паддінгтона від видавництва «Ранок». Шалений попит на книжку та непідробний інтерес до персонажа просто приголомшує. Тож «Ранок» не втримався від спокуси порадувати дітлахів оновленою збіркою «Ведмежа Паддінгтон. Велика книга історій», доповнивши її ще двома бешкетними оповіданнями. То чим же цього разу здивує читачів милий непосидько?

Ні дня без халеп… чи пак веселих пригод!

Усі фанати Паддінгтона напевно знають, що ведмежа має унікальний дар втрапляти в різноманітні халепи і перетворювати їх на неймовірно веселі пригоди. За яку б справу не брався цей чарівний герой: малювання, прикрашання оселі чи випікання пирога — усе вінчається грандіозною катастрофою.

Так, в оповіданні «Генеральне прибирання» ведмежа лишається сам удома й вирішує підготувати сюрприз для родини Браун, а саме привести будинок до ладу. Та щойно Паддінгтон бере в руки пилосос, усе летить шкереберть. У ведмежати лишається один лише вихід — швиденько замести сліди свого злочину, допоки повернуться Брауни.

Інший доказ неперевершеного таланту Паддінгтона знаходимо в історії під назвою «Метушливий день». Навіть у дощ та негоду енергійне ведмежа не може сидіти склавши лапи й хапається то за одну, то за іншу справу, залишаючи за собою неповторний «творчий» безлад. Та справжні веселощі починаються, коли Паддінгтон вирушає на прогулянку. І не важливо куди: у зоопарк, на ярмарок чи навіть до Букінгемського палацу — нудно точно не буде.

Талановите ведмежа — талановите в усьому

Уміння постійно втрапляти в курйозні ситуації — звісно, найяскравіший дар Паддінгтона, але далеко не єдиний. Наприклад, в оповіданні «Художник» ведмежа постає як обдарований митець і досить успішний підприємець. Картини майстра у перший же день виставки знаходять свого покупця… хай навіть і одного.

Не менше вражають винахідливість і наполегливість Паддінгтона. Адже саме ці якості й допомагають нашому героєві впоратися з будь-яким завданням. Так, в історії «Лабіринт із джемом» ведмежа завдяки природній кмітливості завиграшки знаходить вихід із досить непростої ситуації. А от в оповіданні «Фруктова веселка» Паддінгтону щастить трохи менше. Гострого розуму виявляється  недостатньо, тож доводиться демонструвати все своє завзяття і докладати «надлюдських» зусиль заради омріяного фруктово-ягідного пломбіру.

Проте, яким би обдарованим і розумним не був Паддінгтон, саме незгасна життєрадісність і незрівнянне почуття гумору перетворюють звичайного ведмежа на улюбленця мільйонів. Тому не дивно, що дітлахи й дорослі з усього світу й досі захоплюються цим трохи незграбним і навдивовижу чарівним персонажем.

Книжка, зроблена з любов’ю

До оновленої збірки видавництва «Ранок» увійшли вісім класичних оповідань М. Бонда, прикрашених неперевершеними ілюстраціями Р. В. Еллі. Адже значною мірою популярність Паддінгтона зумовлена саме неймовірними малюнками англійської художниці. Створений нею неповторний образ милого плюшевого ведмедика в крислатому капелюсі, дафлкоті і з трохи пошарпаною валізою назавжди залишиться в серцях читачів. Прекрасні ілюстрації книжки доповнено бездоганним оформленням, що робить її бажаним подарунком як для справжніх фанів легендарного героя, так і для тих, хто ще не знайомий із милим клишавим джентльменом.

Тож приготуйте собі кілька сендвічів з апельсиновим джемом, розгорніть новеньку збірку оповідань про Паддінгтона — і вирушайте на пошуки неймовірних халеп… тобто пригод разом із улюбленим ведмедем.

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: