Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Школа Кенгуру
17.03.2024
Що почитати?

Усі діти мають право на освіту. Та до того як малюки сядуть за парти або відкриють планшети та вперше приєднаються по Zoom до уроку, проходить надзвичайно насичений дошкільний період. І на максимально крутий та ефективний період дошкілля діти теж мають право.

Аби шкільні дисципліни не здавалися нецікавими та чужими у школі існує дошкільна підготовка, яка включає у себе розвиток трьох основних навичок: письма, читання та лічби (основи математики). Це ніби три слона, на яких все тримається. І сьогодні видавнича група Кенгуру представляє новинку, що допоможе батькам організувати повноцінне дошкільне навчання не виходячи з дому.

«Школа Кенгуру» — це широка лінійка продукції, що допоможе дітям підготувати руку до письма, приборкати букви та звуки, отримати перші математичні навички й навчитися читати.

«Школа Кенгуру» має дві особливі відмінності від інших схожих товарів. По-перше, зошити лінійки можна використовувати для навчання й розвитку дітей з особливими освітніми потребами (ООП). Вони містять крупні елементи, спрощені завдання тощо.  І це наша основна перемога, бо розширення можливостей для дітей з ООП — профільний напрямок видавничої групи Кенгуру. 

По-друге, лінійка добре продумана з точки зору поліграфічного виконання. Наприклад, «Зошити-тренажери» лінійки «Школа Кенгуру» присвячені письму дозволяють практикуватися у виведенні елементів письма нескінченну кількість разів, адже мають багаторазові сторінки, на яких можна писати маркером. Тож пишіть, стирайте і знову пишіть скільки завгодно! Таким чином відточування навички письма стає для дітей ще цікавішим. 

Розповідаємо докладніше.

Планується, що лінійка «Школа Кенгуру» буде досить широкою й зможе допомогти надати дітям базові знання, пояснити поняття, опанувати основні навички письма, читання, лічби.

Наразі друком вийшли розвивальні зошити трьох напрямків. 

Перший — письмо. Це серія «Зошити-тренажери»: «Пишемо у клітинках», «Наводимо візерунки», «Пишемо в лінійку», «Пишемо в косу лінію», «Друкуємо цифри», «Друкуємо літери», «Малюємо обома руками», «Наводимо лінії».

Поступово опрацьовуючи всі зошити діти зможуть опанувати основні елементи письма, навчитися виводити частини букв, з’єднання, перейти від письма в клітинках до письма в лінію й навіть задіяти обидві півкулі мозку, працюючи одночасно двома рученятами (що точно буде непросто, але точно буде цікаво). Загалом завдання в кожному зошиті розміщені за принципом «від простого до складного». Сторінки всередині багаторазові, а значить буде легко виправити або повторити якісь вправи або ж взагалі пройти зошит наново через певний час.

Другий напрямок «Школи Кенгуру» — читання. І тут дітям йдуть на допомогу книжки серії «Навчаюся читати» — «Літери», «Слова», «Речення». Назви книжок підкажуть, яку саме слід обрати для дитини. Та ми радимо починати з першої, щоб пройти та закріпити навички читання комплексно за запропонованою авторами методикою. 

1 етап — коли дитина тільки починає навчатися читати і ще не знає або плутає букви, це — «Літери». 

2 етап — коли дитина добре знає букви і вже потихеньку починає з’єднувати їх у склади — це «Слова». 

3 етап — коли склади вже доволі швидко складаються і ви прагнете розвинути та замотивувати дитину до самостійного читання —  це «Речення». 

Усередині цих книжок так само завдання мають поступове ускладнення, а ще яскраве оформлення, щоб дітям було цікаво відкривати книжки та навчатися. Різноформатність завдань не дасть занудьгувати. А щоденна практика обов’язково принесе результат. Важливо, що читати бажано у гарному настрої аби закріпити зв’язок: читання = приємність. 

Третій у нашому переліку напрямок «Школи Кенгуру» — це математика. Книжки серії «Навчаюсь рахувати», як і читання, розподілені за трьома рівнями складності відповідно до вмінь та знань дитини: «Цифри. Лічба», «Склад числа», «Цікаві задачі». Якщо ви будете навчатися за всіма трьома зошитами, то наприкінці навчання дитина вмітиме рахувати та співвідносити кількість предметів із числом, знати склад числа та робити порівняння більше/менше/дорівнює, розв’язувати прості задачі та приклади.

Для того аби все перераховане міцно закарбувалося у пам’яті дитини, а ручки вправно виводили цифри та букви потрібен час та постійна практика. «Школа Кенгуру» допоможе організувати навчання дитини, зробити його цікавим та максимально ефективним. 

Готуйтесь до школи разом із Кенгуру

 

Команда КЕНГУРУ 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: