Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Словники, що допоможуть «розговорити» малюка
26.06.2019
Поради батькам
Настав той довгоочікуваний вік, коли малюк почав вимовляти слова? Це значить, що перед вами, любі батьки, постало нове завдання: навчити пов’язувати слова в речення. Як же зробити цей процес максимально невимушеним, природним, та водночас — ефективним? 
 
Мовлення дитини формується в процесі гри та живого спілкування. Тому основна порада щодо того, як «розговорити» дитину — це, власне, говорити із нею, говорити якомога більше, ставити різні запитання та ініціювати їх від малюка. Необхідно створити такі умови, щоб дитині самій хотілося більше розмовляти. Малюк має бути постійним учасником розмов: серед членів родини, однолітків на дитячому майданчику… Тобто бути зануреним у процес спілкування. 
 
Ще один ефективний спосіб — це мовленнєві ігри, серед яких, звичайно, ігри з книгами. Саме для того, щоб допомогти дитині утворювати фрази та розмовляти реченнями, ми створили «Словники чомусика». Вони побудовані за принципом гри «запитання-відповідь».
 

До кожного малюнка у книзі є запитання. Щоб відповісти на нього, дитина має уважно роздивитися малюнок, зробити певні висновки і, врешті, дати відповідь. Стимулюйте малюка відповідати не одним словом, а більш розлого: змінюючи слово-відповідь, уводячи його в речення.


Наприклад, на запитання «Якого кольору крила у метелика?» можна відповісти «Блакитного», «Блакитного кольору» і, нарешті, «Крила блакитного кольору». Щоразу пропонуйте дитині розширювати речення, додавати все нові слова. Таким чином малюк бачитиме, що слова можна пов’язувати між собою, а за внаслідок цього — зрозуміліше виражати свою думку.


Зверніть увагу, що, окрім поданих запитань, до кожного малюнка можна придумати безліч інших, а згодом — навіть складати власні історії за картинками. 
 
Окрім того, у «Словниках чомусика» на вас чекають…
 
цупкі картонні сторінки, щоб дитина могла довго грати із книгою;
 
• сучасні яскраві малюнки, які приємно роздивлятися.
 
А ще ці книги стануть чудовим подарунком!  
Бажаємо приємних занять і купи запитань та відповідей від вашого маленького чомусика!
 
Альона Пуляєва, 
редакторка ТМ «АРТ»
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: