Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Тренажер для мозку або Магічний квадрат для дітлахів
03.01.2020
Що почитати?
Багато людей про нього чули. Його називають головоломкою з числами, а інколи й магічним квадратом. Для когось - це хобі, а для когось - тренажер мозку. Його полюбляють і великі, і малі. Що ж це? Ви вже здогадались?
 
Це сталося майже два сторіччя тому. Швейцарський математик Леонард Ейлер вигадав гру “Латинський квадрат”. Саме з неї все і почалося. Бо згодом американський архітектор Говард Гарнс, який підробляв у газеті, вигадуючи різноманітні головоломки та ребуси, підкорегував її. І в 1979 році світ побачив новий варіант магічного квадрата. Спочатку ця головоломка була не всім до снаги. Але японці оцінили її, навіть дали власну назву - “Судоку”. У перекладі це означає “число, що стоїть окремо”. А ще говорять, що ця гра напрочуд корисна, бо гарно тренує мозок.
 
Яка користь?
Численні дослідження, що проводилися протягом багатьох років різними інститутами в різних куточках світу показують, що судоку:
  1. Освіжає думки;
  2. Тренує пам’ять;
  3. Стимулює роботу мозку;
  4. Приносить почуття спокою;
  5. Розвиває логічне, стратегічне мислення та увагу.
Також рекомендується розгадувати судоку ще змалечку. Це сприятиме всебічному розвитку дітлахів та стане гарним внеском у її майбутнє.
 
Дитячі судоку з мультяшними героями  
Кожна книжечка містить 100 наліпок. З їх допомогою дітлахи будуть граючись відкривати нові можливості свого мозку та дізнаватися багацько різноманітних фактів. До того ж, на перших сторінках судоку є пояснення як складати цифровий ребус. 

 
Судоку ПЛЮСПЛЮС пропонують поринути у світ логічних ігор разом із героями улюбленого мультсеріалу “Світ чекає на відкриття”. Ця серія містить “Недитячі головоломки”, “Розумні ігри”, “Цікаві завдання”, “Логічні пригоди”, або ж “Пригоди у світі винаходів” та “Давай поміркуймо!”. Вони допомагають всебічно розвиватися та розповідають багацько різноманітних фактів. Ось, наприклад, судоку “Давай поміркуймо!” розповість про перше листування, як у давні часи люди користувались голубиною поштою та чому використовували саме голубів.  А “Пригоди у світі винаходів” дасть відповідь на питання: чому у багатьох країнах різні види електричних розеток. 
 

 
Судоку “Тролі” мають для дітлахів три новинки: “Разом веселіше”, “Нумо до пригод” та “Цікаві головоломки”. У них мешкають яскраві та непередбачувані казкові герої, що запрошують малечу до світу DreamWorks. Вони роблять логічний світ різнокольоровим, дарують новий погляд на нього та проводять незвіданим тролістичним шляхом, де все таке барвисте й загадкове, як і вони самі.
 

 
Судоку “Як приборкати дракона 3” на своїх сторінках приховує безліч драконів та розповідає про улюбленців вікінгів. Серія "Вікінги нового Берку", "Драконячі вершники", "Завжди напоготовідопоможуть дітлахам поринути у “логічні” пригоди та з легкістю їх пройти. А ще діти дізнаються чимало новенького про улюблених героїв, про їхні можливості та здібності. .
 

 
Оформлення цих книжечок вражає яскравістю та систематичністю. Числові ребуси розміщенні від простого до складного. І завдяки цьому, магічний квадрат можуть підкорювати навіть малята 3 років. Вони, граючись, розвиваються, тренують мозок, поринають у різноманітні логічні пригоди разом з улюбленими героями мультсеріалів. І не дивуйтесь, якщо у вашої малечі розгадування судоку стане одним з улюблених занять. Адже судоку - це більше ніж розваги.
 
 
 
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: