Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Від маленького фантазера до великого читача
11.01.2020
Поради батькам
Аби література виконувала виховну роль, треба насамперед навчити дитину читати книжки. Малюк повинен добре розуміти сюжет, співчувати персонажам і мати бажання  наслідувати поведінку позитивних героїв.  Зацікавити дитину читанням та прищепити любов до книжок — це  завдання батьків. Ось деякі поради, які допоможуть досягти мети.
 
Власний приклад
 
Почніть із себе. Дитина має бачити, що ви самі багато та із задоволенням читаєте. Зробити читання сімейною традицією — дуже гарна ідея.
 
Обираємо книжку
 
У вашого малюка обов’язково є улюблений мультфільм. Запропонуйте йому прочитати книжки,  написані за його мотивами. До речі, у  видавництві «Ранок» вийшла нова серія про Щенячий Патруль «Історії. 5-хвилинки». Подивіться разом з дитиною мультсеріал, а потім  прочитайте  книжки про кмітливих щенят-рятівників. Невеликі за обсягом повчальні історії дуже цікаві та смішні.
 

 
Створюємо потрібну атмосферу
 
Пам’ятайте, книжку обирає дитина (навіть якщо ви її читали мільйон разів!). Створюючи потрібну атмосферу для читання, ви покращуєте сприйняття інформації дитиною. Використовуйте сучасні технології, наприклад, організуйте відповідний музичний супровід — цвірінькання пташок або плескіт моря. Проекція  зоряного неба на стелі додасть кімнаті чарівності. Надягніть окуляри та читайте в образі мудрої тітоньки Сови. Вигадуйте нові образи разом з дитиною. Зробіть пальчиковий ляльковий театр і використовуйте його під час читання. 
 

 
Вигадуємо нові історії
 
Заохочуйте  дитину до створення власних історій. Відчуваючи себе митцем, вона почне ставитись до  творів інших  з більшою повагою. Проявляйте щирий інтерес до   художніх фантазій малюка. Створіть разом збірку вигаданих історій і прикрасьте її малюнками. Нехай дитина сама обирає сюжети та придумує назви. Наштовхнути на певну тему  можуть уже прочитані казки або  оповідання. 
 

 
Бібліотечна атмосфера
 
Якщо ви ще не знайшли потрібну книжку, але не хочете  постійно купувати нові, відвідайте бібліотеку (звісно, якщо дитина шкільного віку).  Бібліотечний простір  має особливу атмосферу! Можна також зібрати домашню бібліотечку. Обирати книжки для неї дитина повинна самостійно, а ви  можете їй у цьому допомагати.
 
Напередодні будь-яких свят, шукаючи подарунок для свого маленького фантазера, не забувайте: один із найкращих дарунків –  книга.  Вручайте її з любов’ю  і теплом. І пам’ятайте: велике починається з малого. 

Дар‘я Полежака
Помічник провідного редактора
відділу «Disney книги»
 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: