Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Вімельбухи для малюків
01.05.2023
Що почитати?

Дитячий вімельбух ― це кохання з першого погляду! Якщо у вас немає таких книжок ― придбайте: не пожалкуєте ані хвилини! Гортаючи сторінки вімельбуху, ви щоразу  бачитимете і знаходитимете щось новеньке! Це універсальний посібник для розвитку  фантазії,  логічного мислення, мовлення тощо. Здається, вімельбух – це той винятковий випадок, коли книжка не набридає малюку від слова «взагалі». Дійсно, на її сторінках  така сила-силенна різних персонажів і предметів, що розглядати їх можна вічно.

Ще вімельбухи чудові помічники для зайнятих батьків: якщо необхідно надовго зайняти дитину, найкращою альтернативою смартфону стане така книга, де мінімум тесту, але безліч картинок та цікавих деталей.

В Україну вімельбухи прийшли на початку 2000-х років з Німеччини. Wimmelbuch з німецької – «книга, що мерехтить». Так хрещений батько таких дитячих книжок, художник Алі Мітґуч, назвав розвивальні книги-розглядалки з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями.

Той факт, що нині вімельбухи для малюків користуються шаленим попитом у світі, не диво: адже малюк здобуває мовні навички, зокрема розглядаючи все, що його оточує. Саме тут стають у пригоді книги, що містять мінімум слів, натомість заповнені ретельно продуманими образами, малюнками із до дрібниць промальованими деталями. Також вімельбух є сімейною книгою, бо розповіді за картинками складаються під час спільного перегляду. Розглядаючи такі книги разом з дорослим, малюк ефективно тренує пам'ять, уважність, збільшує запас слів, розвиває кругозір, вчиться знаходити причинно-наслідкові зв'язки тощо.

Видавництво «Ранок» пропонує вашій увазі три серії вімельбухів для найменших:

«Кумедний вімельбух»

До серії входять: «Вімельбух про день і ніч», «Кумедний вімельбух для маленьких чомусиків», «Кумедний вімельбух про мій затишний дім» та «Кумедний вiмельбух про звуки навколо мене».

«Знайди-но мене!»

Також чотири книжечки: «Кольори», «Цифри», «Звірятка», «Машини».

«Моя перша шукайка-помічайка»

«Друзі-тваринки»,  «МУ, ГАВ, КВА і таке інше» та «Підводний світ».

Зараз розкажемо ще більше про кожну з трьох серій, додавши картинки з книжок.

Гортаючи сторінки «Кумедного вiмельбуху про звуки навколо мене», малюк поєднуватиме вивчення навколишніх звуків із звуконаслідуванням, розглядання з пошуком необхідних предметів.

Дитина познайомиться зi звуками, якi можна почути в будинку, на вулицi, у лiсi та зоопарку. Кумеднi ситуацiї, милі герої та яскраві предмети зацiкавлять малюка й допоможуть спершу навчитися повторювати звуки, а потiм i вимовляти слова. Ви корисно і цікаво проведете час за розгляданням картинок та виконанням нескладних кумедних завдань. Варто відзначити також зручний формат книг на картоні та підказоки у формі діджитал доповнення.

З «Кумедним вімельбухом про мій затишний дім» юний читач зазирне до кiмнат будинкiв, розгляне, чим займаються господарi. Дитина познайомиться з рiзними меблями, одягом, ïжею, побутовою технiкою та iншим приладдям. Малюк зможе вгадувати назви кiмнат, давати iмена мешканцям i хатнiм тваринам і вигадувати про них iсторiï.

Героями «Кумедного вімельбуху для маленьких чомусиків» є рiзнi тварини, кумеднi монстрики й навiть роботи! З ними читач не занудьгує! На кожному розворотi книги на нього чекає безлiч яскравих предметiв, кумедних ситуацiй i цiкавих запитань про кольори, фiгури, орiєнтацiю у просторi. Цей простий, але цiкавий вiмельбух надає простiр для розвитку уяви, пам'ятi, уваги та мовлення, першого невимушеного знайомства з рiзними темами.

«Вімельбух про день і ніч» - з ним малюк зазирне до лiсу й дiзнається, якi тварини активнi вночi, а якi ― вдень, прогуляється нiчним мiстом i побачить, чим воно вiдрiзняється вiд денного. А ще дитина зможе у різний час доби побувати на фермi, сходити в похiд i вiдпочити на морi. На кожному розворотi на малюка чекають новi героï, кумеднi ситуацiï та цiкавi запитання, якi допоможуть потренувати уважнiсть i дiзнатися щось нове про день i нiч.

Турботливі батьки гідно оцінять книжечки серії «Знайди-но мене!». Граючи з ними, малюк і розвиватиметься, і знайомитиметься з навколишнім світом, і спілкуватиметься з батьками. Книжки вигідно відрізняються міцними сторінками, яскравими персонажами,  наявністю «драбинки» для швидкого розгортання потрібної сторінки.

Один з розворотів книжки-розглядайки «Кольори», яка стане в пригоді для легкого й невимушеного вивчення різних кольорів.

Вчіть цифри, граючись!

Знайомтесь з тваринами всього світу!

Усі чотири книжки серії «Знайди-но мене!» дуже гарні та якісні. «Машини» вподобають хлопчики та дівчатка – юні поціновувачі усіляких машинок та різного транспорту.

Ласкаво просимо до спільноти юних шукайчиків-помічайчиків! Барвисті розвороти трьох книжечок цієї серії перенесуть читача до ферми, у ліси, в гори, спекотну Африку, Крайню Північ і навіть до Підводного Царства! Вімельбухи пропонують знайти певних героїв, порахувати кількість деяких предметів, що-небудь запам'ятати, пройти лабіринт та навіть зримувати слова!

Завдяки поєднанню крутих історій з унікальними ілюстраціями будь-який з вімельбухів від «Ранку» є найбажанішим подарунком для дитини. Хутчіш замовляйте обрану книжечку, отримуйте та, весело граючись, розвивайте увагу малюка, тренуйте пам'ять та просто розважайтесь!

 

Бокова Наталія
редакторка видавничої групи «МАГ»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: