Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Волонтерські ініціативи видавництва «Ранок»: книжки і люди, які роблять щасливими
10.06.2022
Життя нашого видавництва

Слоган видавництва «Ранок»: «Книжки, які роблять щасливими». І сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо його цінність. Адже в ці темні часи надзвичайно важливо робити хоч трохи щасливішими тих, хто поряд (і не поряд також). Далі я розкажу, як не тільки книжки, а й люди видавництва дотримуються цього принципу.

Розпочну з книжок. Вони продовжують знаходити своїх читачів, де б ті не були. Ще на початку повномасштабного вторгнення росії волонтери видавництва спільно з мережею книгарень «Книголенд» роздавали пакети з дитячими книжками, іграми й канцелярією в бомбосховищах і лікарнях Харкова та області, а також у Києві.

 

 

Пізніше на сайті видавництва «Ранок» з’явилася акція «Добра книжка», яка дає змогу безкоштовно отримати книжки дітям, які були вимушені полишити свої домівки, але залишилися в Україні. Суть акції така: кожна людина може придбати сертифікат на суму від 50 до 1000 гривен, і ці гроші підуть у фонд, з якого ми оплачуємо книжки для родин внутрішніх переселенців з дітьми. Натомість кожна родина, яка вимушено полишила свій дім і потребує дитячих книжок, але не може їх придбати самостійно, може заповнити цю гугл-форму і згодом отримати свою «Добру книжку».

 

 

Для дітей, які разом з батьками чи опікунами виїхали за кордон, ще в перші дні вторгнення видавництво виклало у вільний доступ макети десятків дитячих книжок і дозволило колегам з Європи використовувати їх, щоб друкувати й роздавати дітям, які прибувають з України. Такі книжки вже надрукували видавці з Чехії, Польщі та Швеції.

 

 

 

А на сайтах європейських видавців навчальної літератури тепер можна безкоштовно завантажити електронні версії наших підручників. Це полегшує життя іноземним вчителям та волонтерам уже в 20 країнах світу, оскільки звертатися до перевірених місцевих джерел для них і зручніше, і безпечніше.

Ще дві, без перебільшення, життєво необхідні книжки, які з’явилися у вільному доступі, — «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт». Це електронні версії коміксів про правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. Видавництво  «Ранок» створило їх разом із Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Завантажуйте обидві частини тут:

Частина 1

Частина 2  

 

 

Перейдемо до людей. З перших днів наші працівники взялися волонтерити й допомагали харків’янам, розвозячи безкоштовні гарячі обіди.

Віктор Круглов, директор видавництва «Ранок», особисто взяв участь в евакуації 59 дітей-сиріт з харківського інтернату для слабозорих до Литви. Невдовзі у своєму фейсбуці він напише: «Ми автобусами школи «Ранок» встигли евакуювати дітей […]  за 15 хвилин до бомбардування центру Харкова. Інтернат знаходився за 300 метрів від епіцентру вибуху на Майдані Свободи». Загалом автобусами школи евакуювали приблизно 500 дітей. А ще три машини з автопарку корпорації були передані харківській теробороні (вантажна газель) та волонтерам для розвезення гуманітарної допомоги (два мікроавтобуси).

 

 

Сьогодні щастя українців багато в чому залежить від успіхів військових. Ранківці не тільки самі роблять донати, а й шукають альтернативні способи допомогти армії. Так видавництво оплатило авансом податки за рік, а ще активно залучає гроші з-за кордону. Наприклад, після наших звернень до EEPG (Європейська асоціація видавців підручників) видавці перерахували на потреби ЗСУ 50 000 євро (станом на кінець квітня).

Ми не просто віримо, а й знаємо напевне, що зроблене комусь добро завжди повертається. І українські військові, і ви, наші читачі й читачки, попри будь-що даруєте нам змогу продовжувати працювати. А отже, ви робите щасливими нас. І вдячність наша не знає меж!

 

Провідна редакторка видавництва "Ранок" Ганна Булгакова

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: