Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Як правильно ревіти?» – інструкція з використання
09.03.2021
Що почитати?
Вірші завжди криють у собі більше, ніж просто текст. Комбінація рим, поетичних форм і образів створює додаткові сенси та перетворює читання на унікальний мисленнєвий процес. Дитяча поезія – не виняток. Вона була й досі лишається потужним інструментом для розвитку маленького читача.

Збірка віршів для дітей Олесі Мамчич «Як правильно ревіти?» містить понад 20 поезій, що дивують своїми різноманіттям, гумором та сучасним підходом до виховання.

 

Багаторічний педагогічний досвід Олесі Мамчич та вчителювання в одній з київських альтернативних шкіл дається взнаки. Письменниця застосовує у віршах мовні засоби, які можна використовувати для гри та навчання. Наприклад, вірші «Від Монако до Мароко», «Про схоже», «Кора і корида» нагадують скоромовки, «Віршик-Безкінечник» тренує пам'ять, а «Лічилка» і «Неправильна лічилка» допомагають вивчити цифри. За віршем «Хамелеон під дощем» можна влаштувати творче заняття, апробуючи згадану палітру кольорів на папері.
 
Варто виокремити специфічний «життєвий гумор», який точно зрозуміють батьки й усі дорослі, що живуть з дітьми. Тут особливо показовий вірш «Як правильно ревіти?».
 

Також гумор доповнюють словесні каламбури й дотепні авторські рими (продавуни-кавуни, продавачка-жувачка, вилупата лопата, хижі лижі та ін.). Діти обожнюють жарти на межі з абсурдом, саме вони викликають найбільший регіт і захоплення. Сумніваєтеся? Тоді неодмінно прочитайте у збірці вірші про пакетики-бомжі, про зомбі або ж про носатих батьків:
 
В носатої мами й носатого тата
дитина так само носата-носата.
Це значить, що в дуже вусатого тата
дитина народиться дуже вусата.
На маму з татУ подивіться отУ:
в її немовляток чудові татУ!
До тата, високого майже до хмар,
біжить велетенський синочок-школяр.
А в мене такий реготливий татусь,
що я ще в животику в мами сміюсь.
 
Візуальне оформлення книжки гармонійне. Ілюстрації Марічки Трушковської дуже вдало відтворюють настрій віршів й загальну атмосферу дитячої безпосередності. Образи дітей, тварин і предметів виглядають впізнавано, що важливо для дитячої видання. І водночас, кожна ілюстрація сповнена ніжності й любові. 
 

Книжка розрахована на читання дорослими дітям і на самостійне читання молодшими школярами. А якщо у вашій родині вже всі вміють читати, то найкраще влаштувати «читацький батл» –  читати вірші по черзі, намагаючись розсмішити слухачів. Перемагає той, кому це вдасться першому. 

Збірка поезій Олесі Мамчич «Як правильно ревіти?» насправді демонструє як сміятися, як жартувати і як помічати дива навколо. 


 
Марія Артеменко
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: