Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Якою має бути перша енциклопедія малюка?
25.07.2018
Що почитати?
Всі малюки невпинно досліджують навколишній світ. І якщо у віці одного року дитяча допитливість проявляться в облизуванні, мацанні та куштуванні предметів на смак, то трирічні лепетуни виходять на новий рівень: починають ставити безліч запитань. 
 
Дорослим часто не вистачає часу й терпіння, і буває, що  вони не знають, як легко пояснити складну й надважливу тему, що хвилює чомусика. Що робити?
 
Варіант 1. Найлегший. 
Відповідати, спираючись на власний досвід. Застосовувати  художні, ораторські та акторські здібності. 
 
Варіант 2. Доступний.
Не вистачає власних знань? Загуглити. Почитати. Проаналізувати. Спробувати переказати інформацію, враховуючи вікові особливості дитини. 
 
Варіант 3. Просунутий.
Підживити дитячу цікавість за допомогою яскравої пізнавальної книги. 
 
 
Про серію
 «Моя перша енциклопедія» — це пізнавальні книги-розкладайки. Розглядаючи сюжетні картинки, юні дослідники дізнаються, як виникає дощ, як виростає дерево, як роблять хліб, як утворюється мед, як народжується метелик і, навіть, звідки в крані вода. 
 
Для кого
Для чомусиків віком від 3 до 5 років та їхніх дбайливих батьків.  
 
 
Переваги 
Мінімум тексту, максимум візуалізації — саме такою має бути перша енциклопедія дитини. 
У книгах подано лаконічні факти-підказки для батьків і гумористичні малюнки від дитячої ілюстраторки Жені Миронюк. Вільний простір і сторінки, не загромаджені текстом, залишають місце для дитячої  фантазії та роздумів.  
Книги-розкладайки виконані з цупкого картону, тому можна сміливо брати їх на прогулянку та вивчати довкілля в реальних умовах: під дощем, у парку біля улюбленого дерева, на галявині, у пшеничному полі, на пасіці  тощо. Гарантовано: аркуші не зіпсуються. 
 
 
Як читати ці книги 
Усі книги розкладаються «гармошкою». На перших 6 сторінках пояснюється те чи інше циклічне явище, крок за кроком розкривається відповідь на запитання. Після засвоєння корисної інформації на зворотніх сторінках книги на дитину чекають бонуси: цікавинки, факти, схеми з підписами. Зручний формат дозволяє гратися з книгою, розкладати її на підлозі, ставити на стіл і розглядати усією родиною. 
 
Автори 
Над серією працювала редакційна колегія відділу «Енциклопедії» видавництва «Ранок». Творча група опрацювала безліч складного наукового матеріалу, щоб віднайти найцікавіші та найдивовижніші факти й зобразити їх доступно, яскраво та зрозуміло.  
Ірина Петренко,
провідна редакторка видавництва "Ранок"

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: