Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Знайомство з новинкою «Архітектура» + три причини, чому ваша дитина полюбить цю книжку
01.04.2021
Що почитати?
Усі діти трішки архітектори, а пірамідки, конструктори й халабуди — їхні найперші будівельні проєкти. Коли ж дитина дорослішає й бачить, який величний світ зведено довкола, її починає цікавити «конструктор» значно більших розмірів — архітектура. Та чи легко познайомити дитину зі складною наукою? Видавництво «Ранок» знає: якщо почати з правильної книжки — усе вдасться. І такою книжкою є наша суперновинка — енциклопедія «Архітектура».
 

«Архітектура» — це не просто новинка видавництва, а зразок якісно нового підходу до навчання. Тут немає груд тексту, зате є змістовні факти й деталізовані зображення. Це книжка, що доступно ілюструє концепції науки й показує, як можна складні поняття конструювання та інженерії викласти у зрозумілий школярам спосіб.
 
Мандруючи різними епохами, читачі й читачки познайомляться з основами архітектури, дизайну й містобудування.Тут і про єгипетські піраміди, і про візантійські куполи, і про найвищі споруди світу, і про будівельні матеріали. А ті, кому замало минулого й сучасності, зможуть зазирнути в майбутнє й дізнатися про особливості міжпланетної архітектури — коли людство переселиться на Марс.
 

Автор значну увагу приділяє постатям архітекторів, які своїм баченням змінили світ і вплинули на те, як сьогодні зводять будівлі по всій планеті. Ледь не на кожній сторінці книжки між рядків читаємо: за будь-якою спорудою стоїть людина зі своїм задумом. 
 
Як Гауді створював параболічні арки без комп’ютера? Чому Ле Корбюзьє взяв за взірець будову людського тіла? Чим вразила світ Заха Хадід? Як меблі, аксесуари й природні явища надихали митців створювати світові шедеври? Це цікаві аспекти, про які мало де можна прочитати. 
 

За що дитина полюбить цю книжку
 
Інфографіка. Жодна деталь на зображеннях у книжці не залишається неназваною. Чого варті лише сторінки, де доскіпливо підписано кожну частину звичайнісінького житлового будинку.
 
Екскурси в географію та історію. Дитина прочитає не лише про особливості будови пірамід, але й про те, чому вони неодмінно мали бути високими. А розглядаючи приклади народної архітектури Марокко, читачі й читачки дізнаються дещо про особливості клімату країни. Звісно, ці аспекти висвітлено досить стисло, але це може спонукати дитину вивчати більше.
 
Настанови юним архітекторам/-кам. Окремі сторінки книжки присвячено професії архітектора: з чого починається робота, як довго триває, які труднощі виникають. Автор називає риси успішного архітектора, такі як ґрунтовні знання, розуміння традицій, уміння будувати не лише споруди, але й стосунки в команді. 
 

Енциклопедія «Архітектура» ідеально впорається з роллю провідника дитини до світу будівництва. Це свого роду буквар, опанувавши який вона матиме базові знання й бажання навчатися далі! 
 
Катерина Процун
Помічниця провідного редактора  відділу «Енциклопедії»
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: