Фантастика, фентезі

Казкові світи, в яких живуть ельфи, тролі та гноми – все це жанр фентезі – один із найпоширеніших і найпопулярніших у сучасній літературі. Зародився він ще на початку 20-го століття, проте й досі захоплення ним не зникає ані у дітей, ані підлітків, ані дорослих.

Фантастика має більш ранню історію напрямок, який розширює уявлення про дійсність, стирає межі та умовності. Герої можуть бути вигаданими персонажами, а можуть бути схожими на сучасників, які опинилися у вигаданому місці.

Чому люди так люблять фентезі та фантастику?

Бажання залишити повсякденність, і поринути у нереальний світ диктує підвищений попит на книги у стилі фентезі. Автори фантастичного спрямування надихаються зовсім різними епохами та джерелами – занурюють читача за часів давньогрецьких міфів та подій минулого сторіччя.

До того, літературний напрямок дозволяє зазирнути сучаснику в незвідані галактики та розглянути варіації майбутнього.

Яскрава динамічна альтернативна реальність зачаровує і манить читача, а відгуком на підвищений попит є велика кількість творів цього напряму, які регулярно з'являються серед літературних новинок.

Найвідоміші напрямки

Фантастична література відрізняється різною жанровою спрямованістю та захоплюючими сюжетними лініями. Основою творів виступає винахід, незвичайна ситуація, вигадана істота чи місце дії. У витоків жанру стоїть відомий французький письменник Жуль Верн із «Двадцять тисяч льє під водою» або «З Землі на Місяць прямим шляхом за 97 годин 20 хвилин. Навколо Місяця».

Читач разом з героями подорожує на інші планети та в інші виміри, дізнається про нових роботів і надсучасну зброю.

Іноді автори вдаються до детективних історій з фантастичним підтекстом, де події відбуваються у нереальному світі, а герої мають дивовижні здібності. Так, роман Володимира Єшкілєва «Ситуація «нуль» на перший погляд, є типовим детективом з інтригами та банальними пошуками «крота». Але в сюжетної лінії коріння набагато глибше та складніше. Це діяльність таємних орденів сучасної України, яка переплітається з великою політикою та великими грошима. І звичайно, тонка інтелектуальна гра з кодовою фразою «ситуація нуль».

Фентезі – унікальна можливість сучасників зіткнутися у творах з неймовірними явищами та істотами. Маги, привиди, боги й дракони населяють вигадані світи, а їхнє існування ґрунтується на законах альтернативної реальності.

Наприклад, книга «Макова війна» Ребекки Кван – це не просто історія провінційної дівчини, яка завдяки силі свого характеру та прагненню до волі змогла протистояти ворогам, це занурення у містичний світ, зв'язок із шаманами, їхніми обрядами та богом вогню.

Або потойбічний світ твору Ширлі Джексон «Привиди Дому на пагорбі» – пізнання власних таємниць через паранормальні явища. Лікар та його помічниця розгадують секрети таємничого будинку, в якому давно ніхто не мешкає, і навіть слуги не залишаються на ніч під його дахом.

Як правильно обирати книгу?

На нашому сайті є чудова можливість придбати книги в жанрі фантастики або фентезі за найкращими цінами від видавництва. Інтернет-магазин має широкий асортимент видань різного спрямування. А зручна та зрозуміла система фільтрів дозволить вам вибрати ту літературу, яка відповідає індивідуальним уподобанням.

Тут кожен знайде «свою» улюблену книгу, яка подарує безліч позитивних емоцій та вражень!