Книги для самостійного читання

Після того, як діти вивчили українську абетку і вже почали читати складах, батькам буде корисно звернути увагу на цей розділ, в якому містяться книги для самостійного читання. Книги з цього розділу підійдуть як для найменших, які тільки читають по складах, так і для старших дітей, які збирають власну бібліотеку та самостійно читають цікаву літературу.

Які підрозділи містяться у «Книжках для самостійного читання»?

- Читаємо по складах. Цей підрозділ містить базову літературу, яка знадобиться діткам, які освоюють техніку читання по складах. Також «Ранок» у цьому підрозділі пропонує книги, за допомогою яких діти зможуть вивчити та повторити букви. Видання містять короткі тексти, цікаві завдання, веселі віршики та наклейки. Малюнки у книгах підписані словами, розділеними на склади, надруковані великим шрифтом. «Ранок» пропонує патріотичну серію про Україну з короткими текстами.

- Перше читання. Підрозділ, який знадобиться після освоєння техніки читання по складах. Це відповідальний етап у формуванні ставлення дитини до читання. Щоб закріпити любов дітей до книжок, потрібно правильно обрати першу літературу. Оскільки дітям ще досить важко утримувати увагу протягом тривалого часу, історії, які пропонуються даному підрозділі, мають невеликий обсяг та цікавий сюжет. Яскраві цікаві ілюстрації також підтримають інтерес до процесу. Книги мають крупний шрифт, щоб дітям було легше читати.

- Пригоди. Захоплююча література «запрошує» дітей у світ повний сюрпризів, неймовірних історій та нетривіальних сюжетних ліній. Головні герої пригодницьких книг – певною мірою супергерої. Будучи звичайними людьми, вони наділені надзвичайно гострим розумом, прекрасним почуттям гумору та самоіронією, гідністю, добротою, безстрашністю та допитливим розумом. Це прекрасний приклад для особистостей, що розвиваються.

- Класика. У цьому підрозділі діти та їхні батьки зможуть обрати класичну дитячу літературу, що підходить для самостійного читання. Класика такою і являється, тому що містить у собі посилання, що пройшли перевірку часом і є незмінними. Багато поколінь виросли на цих книгах і на відомих авторах, твори яких увійшли до цього підрозділу. Тут і «Аліса в задзеркаллі», і «Різдвяна історія», і «Вождь червоношкірих», і «Маленький принц» Екзюпері, і Кріс Рідделл тощо.

- Фантастика та фентезі. Діти, які освоїли навик до самостійного читання, будуть у захваті від книг, що містяться у цьому підрозділі. Головні дійові особи цих книг – це люди (або істоти), але незвичайні, а наділені певними магічними силами чи особливостями. Дітям буде цікаво перенестися в інші світи, що порушують всілякі межі та закони, на яких тримається цей світ. Книги цього підрозділу навчать дітей фантазувати, мріяти, «переключатися», мотивують осягати нове та незвідане.

- Гравіті Фолз. Здається, що немає жодної дитини віком від 8 років, яка б не чула про Гравіті Фолз. А тим, хто не чув, буде цікаво познайомитися з 2 дванадцятирічними двійнятами – дівчинкою та хлопчиком, які приїхали на літні канікули до дідуся в невелике містечко. І, звичайно ж, це не зовсім звичайне місце. Діппера і Мейбл чекають захоплюючі, містичні та місцями небезпечні пригоди.

Для кого призначений цей розділ?

«Ранок» пропонує широкий асортимент продукції для самостійного читання, де діти та дорослі можуть обрати історію на власний смак. Тут і книги про тварин, і історії про звичайних дітей і не зовсім звичайних, історії, що захоплюють дух, містичні книги та класична література. Діти отримають справжнє задоволення від текстів та зможуть удосконалити навики читання.