Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чуттєва авторка Сара Дессен – майстриня молодіжних романів
15.12.2022
Що почитати?

Якщо ви любите книжки про стосунки, відносини в родині та гострі соціальні питання, то ви маєте знати імʼя Сари Дессен. Уже понад 10 років американська авторка пише романи для молоді та отримує захоплення не лише від своїх читачів. На сьогодні Сара Дессен є лауреаткою премії Маргарет А. Едвардс 2017 року від Американської бібліотечної асоціації за визначний внесок у літературу для молоді. А кінокомпанія Netflix відібрала три її романи для екранізації!

Одна з причин, через яку молодь привʼязуються до романів Дессен, полягає в тому, що вони здаються такими автентичними. Книжки Дессен не прикрашають життя в середній школі, а передають усі тортури і радості, з якими ви могли б зустрітися.

«Young Adult — це час зростання, тому я не думаю, що ви можете написати справжню книгу для підлітків, не включивши до неї різні зміни, які вам доведеться пережити», — каже вона.

Знайти майстра слова книжок для дорослих підлітків складно, хоча на книжковому поприщі їх надто багато. Можете задатися питанням, чого ж так? Сара Дессен знає.

Вона каже: «Це складно, тому що читачі дуже швидко розуміють, коли ви їм потураєте. Вони перестануть читати. Ти маєш бути в грі!»

Якщо автор пише, що йому навіює муза із набутим давно досвідом, то автор молодіжних романів має постійно втілюватися у дорослого підлітка. Передавати мову, емоції, вчинки, які властиві тільки їм, а не сформованим дорослим. Через незнання цього правила багато авторів просто вилітають із зони YA, бо не дотримуються або не можуть дотримуватися негласних правил.

Як можете судити, перебувати чимало років у топі серед YA-аудиторії означає велику майстерність в жанрі.

Перша книжка, яка вийшла у видавництві «Ранок», «Правда про “назавжди”».  Це історія про Мейсі – зразкову ученицю та слухняну доньку. Вона завжди старалась бути правильною та «зручною» для мами та свого хлопця. Але цього літа все йде шкереберть. Не встигнувши оправитися після смерті батька, хлопець Мейсі вирішує поставити стосунки пари на паузу та поїхати у табір, аби обдумати, чи мають вони спільне майбутнє. Ще й мати змушує влаштуватися на літню роботу в бібліотеку для покращення рейтингу перед вступом до вишу. І так все життя по колу: школа, бібліотека, йога, уроки і знову школа. Дівчина залишається сам-на-сам із проблемами та переживаннями. Тільки коли Мейсі випадково знаходить нових друзів у компанії з кейтерінгу, вона розуміє, що буває інше життя. А після знайомства з гарним і талановитим Весом — що бувають інші хлопці, які не бояться дівочих емоцій.

Життя не зупиняється, коли хтось іде. І хоча Мейсі багато втратила, чи зрозуміє вона, що може придбати?

Ще сумніваєтесь, що треба знайомитися із Сарою Дессен?

Товари з цієї статті
-20%
Правда про "Назавжди"
Сара Дессен
320,00
256,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: