Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Ера штучного інтелекту розпочалася
30.03.2023
Що почитати?

Таку назву дав Білл Ґейтс статті про майбутнє штучного інтелекту. Цікава думка основного інвестора Open AI про роль учителя та майбутні зміни в освіті. 

Штучний інтелект (ШІ) змінює вже не майбутнє, а сьогодення людства. Штучний інтелект, як і будь-який інструмент, може нашкодити, а може використовуватися для розв’язування наукових завдань і глобальних проблем людства. Бо розповсюдження сигналу комп’ютерного чипа у 100 000 разів швидше за сигнали, що передаються в людському мозку. Комп’ютер не має обмежень щодо обсягу пам’яті та не стомлюється. Тому й перспективи ШІ безкраї.

«У найближчі п’ять-десять років, — пише Білл Ґейтс, — програмне забезпечення, кероване штучним інтелектом, революціонізує спосіб навчання. ШІ досліджуватиме ваші інтереси та стиль навчання, щоб підшукати інформацію, яка зацікавить вас. Нейромережа виміряє рівень вашого розуміння, помітить, коли ви втрачаєте інтерес, і зрозуміє, на яку мотивацію ви реагуєте. Це дасть негайний зворотний зв'язок.»

Існує чимало способів, за допомогою яких штучний інтелект може допомогти вчителям і адміністраторам, зокрема оцінювання розуміння студентами предмету й надання порад щодо планування їхньої кар’єри. Ба більше, вчителі вже використовують такі інструменти, як ChatGPT, щоб коментувати письмові завдання своїх учнів й учениць. 

Звісно, знадобиться багато «тренувань» і подальшого розвитку, перш ніж ШІ зможе зрозуміти, у який спосіб певний учень або учениця вчиться найкраще та що його або її мотивує. Навіть після вдосконалення технології, навчання все одно залежатиме від добрих стосунків між учнями й учителями. ШІ покращить — але ніколи не замінить — роботу, яку учні та вчителі виконують разом у класі.

Тому вчителі можуть видихнути. Без вас нікуди. Найімовірніше, що й у виданні книжок нейромережа ще довго не замінить людину. Хоча першу книжку в Україні «Хочу на Марс!», створену цілком (текст та ілюстрації) за допомогою штучного інтелекту, команда видавництва «Ранок» уже видала.

Товари з цієї статті
Хочу на Марс!
ШІ (штучний інтелект)
149,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: