Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книжкові новинки від кінорежисера Бена Міллера
27.09.2023
Що почитати?

Чи доводилося вам хоча б раз у житті перетворитися, скажімо… на собаку? Або, наприклад, запустити різдвяного оленя Рудольфа в небо, випадково нагодувавши магічним вівсом? А от героям Бена Міллера доводилося. І це ще далеко не все! У книжках серії «Книжки Бена Міллера» можливі найнеймовірніші речі. Чудернацькі історії від Бена Міллера, приправлені фірмовим гумором автора, нарешті порадують і українських читачів. Тож не будемо гаяти часу даремно й розпочнемо незабутню подорож фантастичними «світами» з перших двох книжок серії «Як я став собакою на прізвисько Північ» і «Щоденник різдвяного ельфа».

«Як я став собакою на прізвисько Північ»

Однієї місячної літньої ночі хлопчик Джордж стає свідком дивного магічного ритуалу, що проводить його новий сусід (він же фокусник-невдаха й дуже слизький тип) Клайв. Промовляючи закляття, чоловік напуває папугу та кролика водою з фонтана, після чого тваринки міняються тілами. Джордж одразу запідозрює щось недобре й поспішає поділитися своїми здогадами з найкращою подругою (а тепер ще й падчеркою Клайва) Коко. Щоб бути більш переконливим, Джордж веде Коко до магічного фонтана та повторює ритуал.

Проте, коли хлопчик надпиває зі склянки, Північ, пес Клайва, вирішує втамувати спрагу водичкою з фонтана. Ну а далі, думаю, ви вже здогадалися… Джордж стає собакою, Північ — хлопчиком, а Коко уперто продовжує думати, що друг її розігрує і жодної магії не існує. І без того складна ситуація обертається справжнісінькою катастрофою. Тепер Джордж у новій собачій подобі мусить розкрити зловісний план Клайва та зрештою повернути своє тіло.

«Щоденник різдвяного ельфа»

Напевно, у кожного з нас є найзаповітніша мрія. Фантастичні істоти не виняток. Так, ельф Тоґ усе життя прагне вступити на службу до Батечка Різдва і приносити радість дітлахам власноруч виготовленими іграшками. І ось нарешті Тоґ отримує листа від самого Батечка Різдва із запрошенням пройти курси з виготовлення іграшок в його майстерні. Здавалося, що омріяна посада ельфа-іграшкаря вже в Тоґа в кишені. Та не так сталося, як гадалося.

За крок до мети на голову Тоґа починають сипатися невдачі. Але останньою краплею стає звинувачення у викраденні іграшок для малечі. І це напередодні Різдва! Цього вже наш герой не може стерпіти. Тепер він просто зобов’язаний відстояти свою честь та знайти справжнього злочинця. Адже Різдво під загрозою і лише Тоґ може врятувати свято.

Чому варто звернути увагу на книжки серії «Світи Бена Міллера»?

  1. Непересічні герої та карколомні сюжети

Кожна книжка серії — це унікальна історія, що інтригує та захоплює уже з перших сторінок. Читач мимохіть стає учасником дивовижних пригод і разом з головними героями долає всі випробування, які підготував вигадливий автор.

  1. Англійський тонкий гумор

Якщо сміх продовжує життя, то, будьте певні, кожна із цих книжок зробить ваш життєвий шлях довшим щонайменше на п’ять років. Уся серія буквально пронизана дотепним англійським гумором. І це не дивно, адже Бен Міллер відомий не лише як автор книжок-бестселерів для всієї родини, він також талановитий комедійний режисер і сценарист.

Не просто гарні історії, а книжки з повчальними уроками

Книжки серії не тільки дарують незабутні враження і хороший настрій, а й навчають важливих речей на прикладі головних героїв. І хлопчик Джордж, і ельф Тоґ є справжніми борцями за добро та справедливість, які не бояться жодних труднощів на шляху до світлої мети. Вони сміливо й безстрашно долають найскладніші випробування, щоб допомогти іншим. А сумнозвісний досвід Джорджа із перевтіленням ще й застерігає маленьких бешкетників не проводити сумнівні магічні ритуали в домашніх умовах.

Тому краще не баріться і швидше беріть до рук вашу першу книжку від Бена Міллера, щоби закрутитися у вирі пригод та магії.

 

Аліна Гончарова

помічниця провідного редактора відділу «Читайка»

 

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: