Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Психологічні романи Ізабель Абеді
09.11.2021
Що почитати?

Уже майже сімнадцять років світ читає «Усі пригоди Лоли» Ізабель Абеді!
Українці познайомилися з цією серією десять років тому, і зараз складно знайти на просторах українського видавничого ринку щось настільки ж популярне, як розповідь про дівчинку та її подругу. Пригоди, фантазії, витівки, школа, дружба, сімейні стосунки – про все це і навіть більше змогла захопливо розповісти німецька письменниця. Треба визнати, що більшість авторів підліткових книжок намагаються охопити перелічені теми, але якщо понад мільйон дітей читають та перечитують «Лолу», то цю серію складно назвати пересічною.

Однак Ізабель не зупинилась, видавши справжній світовий бестселер. У її доробку можна знайти не лише книги для малечі та молодших підлітків, а й твори для аудиторії young adult. Романи для молоді в Ізабель відрізняються нетривіальними сюжетами з несподіваними поворотами. Абеді відчуває кожне слово і вміло застосовує його, щоб зацікавити читача перипетіями життя головного героя, змусити повірити в історію та пережити всі події разом із ним.

І щоб ви змогли в цьому переконатися самі, ми створили серію «Young adult. Сучасна проза», до якої поки що ввійшли три романи з абсолютно різними сюжетними лініями, героями та проблематикою.

 

«Шепіт»  

Якщо вам до вподоби містика, трилери та загадки, обов’язково прочитайте невеличкий роман до 300 сторінок «Шепіт».

 
Забаганка матері провести відпустку за містом змушує Ноа, Гілберта (давнього знайомого матері) та двох котів сісти в машину і поїхати до Богом забутого селища. Саме там Кейт орендувала будиночок на літо, щоб поновити сили та відпочити від великого міста.
Щойно перетнувши межу селища, Кейт збиває оленя. Кров, що розтікається асфальтом, тільки підсилює погані передчуття Ноа.

Чи є надія, що мати дівчини хоча б тепер почне мислити тверезо і відмовиться від безглуздої затії? Може, вона нарешті погодиться повернутися назад після того, як побачить, наскільки старезний і занедбаний будинок орендувала?

Попри увесь безлад Ноа помічає дивні речі: послання на дзеркалі, таємничий підпис у книзі, запах парфумів, що з’являється то тут, то там. У дівчини виникає непереборне бажання з’ясувати, хто жив у будинку та чому мешканці селища ціпеніють, коли чують про нього. На щастя, Ноа знаходить друга, Девіда, який так само зацікавився цією історією. Одного дня під час спіритичного сеансу на зв’язок із підлітками виходить дух дівчини. З його слів вони дізнаються, що тридцять років тому на горищі будинку було скоєно вбивство. Якщо Ноа та Девід знайдуть вбивцю, вони розгадають головну таємницю: ким була ця дівчина?

 

«Найдовша ніч»

Загадки та таємниці – це те, в чому Абеді просто профі. Її наступний роман закрутить вас у вихорі сімейних інтриг. Давно приховані скелети у шафі з’являються один за одним, круто змінюючи життя героїні.

Як відсвяткувати закінчення школи?
Віта разом із двома друзями запланувала фантастичну поїздку Європою на власному бусику. Нарешті вона зможе хоч на деякий час вирватися з ідеального будинку, де кожен живе власним життям і не згадує минуле. Зокрема втрату старшої сестри 18 років тому. Перед поїздкою до Європи Віта помічає на робочому столі неопублікований рукопис, надісланий батькові. Прочитавши декілька сторінок, дівчина не може їх забути. Але ставити батькові якісь запитання безглуздо – він усе одно не відповість. Та й на це немає часу, адже попереду довгоочікувана подорож Європою з вірними друзями. Концерти, мистецтво, архітектура... Але вже в Італії подорож для Віти закінчується, дівчина ніби поринає у сюжет рукопису. Все, що вона бачить і відчуває, до болю знайоме. Ці люди, місця – усе таке рідне, але давно забуте.

Для Віти настав час згадати свою історію, відкрити таємницю родини та дізнатися правду про смерть сестри.
 
«Луціан»

Містика присутня в кожному романі Абеді. Десь її більше, десь менше. У романі «Луціан» значне місце Ізабель відвела не лише дивним речам, які відбуваються з головною героїнею, але й коханню. Це, мабуть, найромантичніша історія авторки. 

Життя шістнадцятирічної Ребекки щасливе і безхмарне. У неї є вірна подруга, коханий і сім'я, про яку можуть мріяти мільйони. Але все руйнується, коли Ребецці сниться сон, де вона помирає. Відтоді дівчина відчуває незрозумілий біль, настільки сильний, ніби хтось вириває серце. Але він вщухає, коли поруч з'являється незнайомий хлопець Луціан. Він знає про Ребекку все. Навіть те, чого не може знати ніхто, крім неї самої. І щойно Луціан зникає – біль повертається. Ребекка прагне відшукати хлопця, позбутися болю й дізнатися причину страждань. Але це не так легко, бо що далі Луціан, то ближче Ребекка до своєї смерті.

Чому він має таку владу над нею? Хто він і навіщо з'явився в її житті?

 

Психологічні романи Ізабель Абеді особливі: вони змушують плакати, викликають нестримну радість і бажання переповісти їх комусь, порекомендувати до прочитання, їх хочеться забути, але тільки для того, щоб знову прочитати. 

 

Вікторія Міхно

Провідна редакторка ВГ Читайка
 

Товари з цієї статті
Луціан
Абеді Ізабель
340,00
Шепіт
Абеді Ізабель
270,00
Найдовша ніч
Абеді Ізабель
290,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: