Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Битва Кохання і Війни в завершальній частині "Поцілунок переможця"
29.08.2022
Що почитати?

Серія «Прокляття переможця» просто увірвалась у топи новинок видавництва «Ранок» і тримає цю планку аж до виходу третьої завершальної частини. Як відомо нашим читачам та читачкам, «Поцілунок переможця» був очікуваним ще взимку 2022 року, однак події в нашій країні змістили строки, але не скасували вихід цієї книжки!

І тепер ми направду можемо казати, що «Поцілунок переможця» просто-таки завершає епоху найзапеклішої боротьби і залишається в серцях надовго.    

Чимало фентезі приходить у голову, коли боротьба зі злом переплітається зі справжньою любовʼю героїв. Але те, що створила Марі Раткоські, – це абсолютно унікальний симбіоз.

Фентезі починається з романтичної, ліричної нотки про дочку імператора, яка виховувалась при дворі найкращими вчителями з бойових мистецтв, мала няню-герранку (жінка із завойованого народу), уроки фортепіано, друзів із вищого суспільства. Словом, все найліпше. І не дивно, бо батько був найкращим генералом, який служив імперії Валорія, через що мав багато привілеїв. Найбільшим бажанням Кестрель було б закохатися, аби не йти на війну та віддавати борг імперії і імператору (бо вбивства та поневолення – це не її історія). Але до її 17-річчя цього ще не відбулось.

Тим часом у Валорії не живуть, а служать валоріанцям люди, які колись мали свою квітучу країну - Герран. Потайки бажаючи повернути собі своє, вони пливуть течією, щоби прислуговувати. Усі, окрім Аріна. Хлопець не з тих, хто складе руки і буде терпіти жорстоке і низьке ставлення теперішніх господарів його країни. Він боротиметься до кінця.

Однак доля не прокладає легких шляхів сильним людям. На одному з аукціонів рабів Кестрель помічає очі Аріна. І хоча сама ще не розуміє, закохується в того, в кого аж ніяк не можна було. Для Аріна ж будь-яка валоріанка, якою б гарною не була, - ворог. Але наразі її прихильність до нього парубку лише на руку.

День за днем Кестрель шукає привід побачити хлопця. В ній борються кохання і обовʼязок. Вона господиня, заможна панянка з високим статусом. Їй не годиться водити дружбу із рабом. Однак це двобій розуму і серця в якому, як бачимо, перемагає кохання.

Тим часом в серці Аріна відбувається та сама боротьба. Слабка луна від гри Кестрель на фортепіано, гарне ставлення і добрі очі зачаровують хлопця. Але ж він тут не для романів із господинею. У підсумку жага помсти перемагає над коханням.

І яке далі може бути майбутнє у цих героїв, коли наскочила коса на камінь. Але Раткоські майстерно створює ще більше динаміки, зав’язує інтриги, даючи підстави сумніватися у своєму прийнятому рішенні.

Розділ за розділом авторка створює ідеальні діалоги, плавно розкриває характери героїв і доводить напругу до піка.

Раткоські використовує швидко мінливі точки зору в найдраматичніших сценах, внутрішню боротьбу, на який бік пристати. Кестрель раз по раз роздумує, як вчинити. Зрадити родину чи кохання – хто важливіший? Полишити коханого та його народ у скрутному становищі чи підказати імператору способи очистити землі від чужих народів? І хоча Кестрель відома стратегічним складом розуму, з цієї пастки долі, здається, їй не вибратися.

Поки Кестрель живе заможним життям в палатах імператора і плете інтриги заради свого майбутнього Арін керує своїм народом та звільненими територіями. Міркує над розвитком, перебудовою, майбутнім врожаєм, зрадою Кестрель та помстою усім валоріанцям.

Як Кестрель могла так вчинити із ним: зрадити його та втекти. Та ще й куди! У Валорію, в обійми сина імператора. Невже все те, що між ними було, – лише вигадка, ще одна гра розуму Кестрель, щоб втертися у довіру? Більше він їй не повірить. Ніколи. Більше нема кохання – тільки війна. Жорстока і кривава.

І от третя частина в ваших руках, в якій Марі закрутить сюжет, змішає чорне і біле, просто стисне ваші емоції як пружину і відпустить у найнепередбачуванішу мить.

У «Поцілунку переможця» кохання і війна тісно переплетуться і нарешті скеруються в один бік. Героям більше не потрібно обирати. Тепер питання лише в тому, чи зможе Кестрель прийняти Аріна, а Арін – пробачити їй і зрозуміти її вчинки.

Бажаємо захопливого читання!   

Товари з цієї статті
-20%
Прокляття переможця. Книга 1
Марі Раткоські
420,00
336,00
-20%
Злочин переможця. Книга 2
Марі Раткоські
420,00
336,00
-20%
Поцілунок переможця. Книга 3
Марі Раткоські
420,00
336,00
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: