Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Блогери рекомендують! Підліткам та молоді
24.01.2024
Що почитати?

Вітаємо вас, книголюби!

Дякуємо усім, хто ділиться враженнями від прочитаних книжок! Ваші неймовірні фото та відео надихають нас, а відгуки мотивують шукати та видавати нові книжкові перлини!

Ми вирішили ділитися деякими з оглядів у нашому блозі. Сьогодні пропонуємо вам добірку рекомендацій для підлітків та молоді від книжкових блогерів з Instagram. Занурюйтеся разом із нами у світ захопливих обговорень та відкривайте для себе нові книжки!

Нагадуємо, що кожного тижня ми розігруємо сертифікат на 200 грн за найкращий відгук. Беріть участь, залишайте ваші відгуки та вигравайте нові книжки!

Всі фото та тексти у добірці авторські!

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @JANESAMILO_

Зоряний годинник. Сутінкова нетля

Я можу дуже багато всього написати про цю книгу.

Її мені подарували на день народження. Я не знала про цю книгу нічого і ніколи про неї не чула. Я не читала анотації, і так книгу було починати ще цікавіше.

По-перше, хочу сказати про оформлення. Воно нереальне. Така гарна обкладинка, ілюстрації, форзац. Просто вау.

Що стосовно сюжету, книга справді дуже цікава. Я казала що вона трохи дитяча для мене, але, як сказала моя сестра, що це просто я вже занадто доросла.

Там стільки народу за книгу померло, що капець.

Розділи маленькі, і тому читалось дуже легко та швидко. Кінцівку я очікувала трішки іншу, але вона мені цілком сподобалась.

На останніх розділах я майже плакала.

Персонажі - це моя окрема любов. Вони неймовірні. Ловкінья дивовижна, мій найулюбленіший персонаж. А ще, мені було дуже шкода Міро. Він таке сонечко та стільки всього пережив 😭

Книга однозначно вартує вашої уваги, дуже шкода, що про неї мало говорять.

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @_STACY_RA

Дитина півночі

❄️Хроніки Нарнії meets Снігова королева meets Золотий компас в скандинавських декораціях.

16 століття, Норвегія. У бідній багатодітній родині на світ з’являється Руз, сьома дитина, з народженням якої пов’язана таємниця.

Руз росте, вивчає світ, завдаючи клопоту усім оточуючим, втримати її на одному місці дуже важко, не загубити з поля зору майже неможливо. Лише ткацтво займає героїню настільки, що вона забуває про свою непосидючість.

Подумки Руз завжди розділяє свої пригоди з Білим Ведмедем, уявним другом, якого мала з самого дитинства.

Коли Руз дорослішає, а справи в сім’ї стають все скрутнішими, однієї зимової ночі на порозі їхньої маленької хатинки з’являється Білий Ведмідь (той самий уявний друг).

Він пропонує угоду – відпусти Руз з ним в обмін на благополуччя її родини та одужання старшої доньки.

Та чи погодиться героїня полишити рідний дім і своїх близьких, ризикнути власним життям і піти в нікуди заради примарної перспективи забезпеченого життя її рідних?

Перша прочитана у 2024 книга і така вдала🤍

Щиро рекомендую як підліткам, так і дорослим.

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @OKSAMYTKA.BLAZHEVSKA

Панна Софія

«Куди не плюнь - у всіх блоги!»

Це цитата з книжки Ольги Купріян «Панна Софія». Вона така рожево-дівчача - дуже мені нагадала «Файні тОвсті дівки, йо!» Тетяни Стрижевської і «Дарую братика за підписку» Саші Кочубей. До речі, у книжці Саші Кочубей теж є тема блогерства і поради для дітей і підлітків, як вести блог.

«Панна Софія» - це перша книжка з трилогії про трьох подруг. На другу уже є передзамовлення - має назву «Панна Оля», а третя - очевидно, що "Панна Діана". Саме так звуть трьох подруг, які об'єдналися ради блогу @panna. А почалося усе...

з прища від вітрянки, сезонного карантину у школі і завдання вчителя інформатики.

Мені дуже запала в душу фраза з тексту: "Ну, мам, а жити коли?". Це про те, які зараз завантажені діти шкільними завданнями і усім іншим.

Коли читала книжку, то думала: от круто, у Софії вдома дві ванни, тато працює у готелі, мама письменниця. Можна сказати, життя вдалося. Але все одно її наздоганяють підліткові переживання - перша закоханість, непорозуміння з батьками (як вона переживає через можливий розрив батьків!), вітрянка, повнота, спілкування з подругами щодо ведення блогу.

Ще мене дуже зацікавила тема блогерства - на сторінках книжки дівчата вигадують концепцію блогу, продумують його стратегію, контент, записують ідеї, креативлять над рубриками, визначають, хто що робить: "Я мала писати пости, Оля знімати відоси, а Діана була нашою ніби як "ведучою". Вона вміла безперервно говорити, навіть коли не було про що". Дівчата об'єдналися, бо лише у такій співпраці блог був би набагато кращим і цікавішим, на їхню думку: "Якщо ми робимо це разом, то робимо разом. Про що писати блог - це стратегічне питання. Ти не мала права вирішувати його сама".

Але, як багато хто з блогерів, дівчата стикаються з багатьма питаннями щодо потрібності блогу, зокрема:

✨"Одне діло - робити так, як ти хочеш. Зовсім інше - починати ліпити всяку дурню тільки тому, що це всім подобається".

✨"Тепер куди не плюнь - у всіх блоги! А толку? Все одно всі читають тільки найпопулярніших..."

✨Усі успішні проєкти критикують. Якщо тебе критикують, ти робиш щось круте".

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @ANYTA_BOOKS

Усе, що я хочу на Різдво

Різдвяний роман, в якому всі ми хотіли б опинитися 🎄

❓️Чи встигли в грудні насолодитися різдвяними книжками?

Для мене книжки з зимовою і різдвяною атмосферою є дуже особливі. Адже перед святами не знаю, як вам, а мені завжди хочеться почитати щось про різдвяне диво, а ще краще легкий ромком, де події розгортаються саме перед цим святом.

І у 2023 році для мене такою книжок стала "Усе, що я хочу на Різдво" - буквально ідеальний різдвяний роман, який має все необхідне, аби сподобатися і подарувати задоволення від читання.

🎄Головна героїня, яка працює в книгарні і любить різдвяні фільми і пісні? Є! Бейлі просто обожнює усе дотичне до свята.

🎄Двоє хороших хлопців кожний з яких змагається за увагу головної героїні і влаштовують атмосферні зимові побачення? Теж є! Чарлі або Джейкоб - вибір дуже складний 😁

🎄Поворот, який відбудеться прямо перед Різдвом і змінить увесь сюжет? Ох, він був прямо 🔥 але більше деталей не скажу, аби не заспойлерити.

І до характеристики книги додам, що різдвяна атмосфера тут на висоті 🎁 вся ця біганина за подарунками в останній момент, прикрашання домівки, домашні ритуали з рідними - все це мені дуже відгукнулося.

Зазвичай у мене не вистачає терпіння на різдвяні фільми, бо там повільно все відбувається 🙈 Але цю книжку я майже проковтнула. Вона дуже легко йде і на деяких моментах так і хотілося засміятися.

Звичайно, "Усе, що я хочу на Різдво" не ідеальна. Інколи бували моменти, коли головна героїня дивувала своїми рішеннями або дуже хотілося, щоб герої могли просто проговорити свої проблеми. А ще я до кінця книги постійно плуталася в іменах персонажів, бо їх виявилося забагато і далеко не всі відігравали важливу роль в сюжеті 😆

Проте книга мені сподобалася. Це було легко, різдвяно і мило. І мені дуже сподобалася фішка авторки, яка кожний розділ книги називала на честь різдвяної пісні 😍 Це значно поповнило мій плейлист).

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @KRIS.BOOKS_

Срібний снігопад

Зимових історій мало не буває. Як тільки я побачила цю книгу захотілося її прочитати, а після анотації вирішила не витрачати час і братися за неї.

Історія, яка  відправляє нас у Лондон, де вісімнадцятирічна Фрея тікає з дому. Вона слідує до своєї мрії — стати акторкою театру. І направляючись до  мрії, вона знайомиться у потязі і влаштовуються до трупи, яка вирушає у турне. Попереду декілька тижнів турне з п'єсою О. Вайлда, але не на роль акторки, а помічниці костюмерки. Чи здійснить це турне мрію Фреї? Або ж це турне подарує щось інше?

✨«Жахливо, коли в тебе є мрія, але немає можливості займатися тим, чого ти прагнеш понад усе.»

Мені дуже сподобалася Фрея. Я так переживала і вболівала за неї, що було враження ніби ми знайомі. Так хотілося, щоб вона здійснила свою мрію і була щаслива. І мені сподобалося, як авторка вибудувала любовну лінію. Це просто так щиро, чуттєво і прекрасно було, що залишились тільки теплі емоції.

🎭«Кохання немає бути суцільним громом з блискавицями й співом ангелів…»

Я повністю розчинилась у цій чарівні історії. Зимова і театральна атмосфера прекрасно передається авторкою. Вона змогла показати кожного персонажа, всю історію так, що я відчула себе частиною цієї театральної трупи. Усі ці постановки, закулісні інтриги, гастролі, гримерки і вінтажні сукні роблять історію цікавою і змінює життя Фреї.

Прекрасна…ні, дивовижна історія. Сюжет цікавий, але атмосфера книги підкорює. Це було емоційно, сильно, цікаво і вражаюче.

Я люблю такі книги: зимові, теплі, прекрасні. Дуже гарна історія, яку хочеться перечитати знову. І видання таке прекрасне😍

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @IRYNA_BROVDI

Останнє королівство

Це перша книга циклу романів «Саксонські хроніки» про Англію та вікінгів у IX столітті. Але якщо детальніше, то:

📍перед нами постає 10-річний Утред, вже єдиний спадкоємець і надія свого батька. Та у битві з данами його захоплюють у полон. Що на подив стало для нього порятунком

📍кожен розділ - це якась битва, протистояння між англійцями та данами, данами й саксами. Тут багато жорстокості, нелегкого життя, звичаїв, цікавого побуту. Проте з погляду головного героя - це свобода, сила, загартування.

📍 тут і про короля Альфреда, який був реальною історичною особою. Він відіграв роль у обʼєднанні Англії, що потім продовжили його справу син, дочка та онук. З книги цей чоловік для мене постав як набожний, хворобливий і дещо хитрий.

📍цікавою темою виявилися розмови про християнство та язичницьких богів: Тора, Одіна, Локі, про Асгард. Не багато інформації, але зразу згадуєш фільми Marvel. І саме постійні порівняння, розмови дещо бентежили нашого героя, який і так мав для себе вирішити: «а хто я?»

📍чи не останньою темою тут виступає дружба, родинні відносини. Це часом надихає, часом бентежить. Але точно, що розкриває краще персонажів і той час, у якому їм випало жити.

Давно не читала чогось подібного, і це було так незвично й водночас вдало обрано. Історія затягує, пояснює, розкриває і залишає потрібні знання.

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @_ANNA_BOOKSSSS

Ігри спадкоємців

«Вона ніхто й нізвідки... У них шалені статки... Хай розпочнеться гра!..»

Коли починала читати цю книгу, я думала, що вона мені не дуже сподобається, оскільки не дуже люблю детективи. Проте, після її прочитання, я зрозуміла, як же сильно  помилилася♟️✨

Головна героїня книги - сімнадцятирічна дівчина Айворі. Вона живе разом із своєю сестрою і її хлопцем в одній квартирі. Живеться їм трьом доволі складно: По-перше, через фінанси; А по-друге, через самого хлопця.

Одного дня до неї приїжджає у школу один хлопець, який розповів про те, що вона отримала "якийсь" спадок від Тобіаса Ґоторна.

Як виявилось, цей чоловік переписав на Айворі усе своє майно, не залишивши своїй родині МАЙЖЕ НІЧОГО 😶

Хто цей чоловік? Хто Айворі для нього? І взалі, звідки він її знає? - відповідей на ці питання у дівчини не було, але одне вона знала точно: Він зробив це не просто задля розваги, як це говорили рідні мільярдера. Це якась загадка, яку наша головна героїня неодмінно розгадає...

Як на мене, ця книга не даремно заслужила увагу Буктоку та Бруксграму. Вона просто-напросто чудова 🤌🏻❤️‍🔥.

Ця книга сповнена пригод, загадок, небезпек і... Любові 💗. Мені у ній сподобалася практично усе (без виключень). Прочитала я цю книгу на одному подисі 😅😘. А якщо точно то за два дні: у перший день Я прочитала 100 сторінок, а на другий 300 ( я побила власний рекорд). І єдине, що я можу сказати: "Хочу ще!"

Мені книга, на правду, дуже сподобалась, тому тепер я готова її порекомендувати і вам, жучки ✨🥹. Повірте, якщо ви дуже любите детективи, то ця книга вам точно сподобається 💞🫶🏻. Ну й іншим я також цю книгу дуже рекомендую ❤️‍🩹.

Так, тепер я буду вимагати від «Ранок», щоб вони чим швидше видали другу частину трилогії 😇😍. Мені уже кортить дізнатися що буде далі і які загадки чекають на нашу чудову Айворі ✨🤌🏻.

 

СТОРІНКА В ІНСТАГРАМ @BOOK_BORKOVYCH

Посібник з убивства для хорошої дівчинки

Це було несподівано прекрасно! Супер родзиночка прям 🥰 кожна вільна хвилинка була в цій книзі, і я просто щаслива, що познайомилась з авторкою Голлі Джексон!

Все починається з того, що Піппа вибирає темою свого проєкту дослідження вбивства, яке сталось 5 років назад в їхньому містечку. Діло закрито - убивцею признан хлопець, якого всі навкруги любили, тому Піппа і не вірить, що саме він вбив. Її місія- знайти докази, що він не винен.

Наполегливі пошуки приводять її то до одного висновку то до іншого, все нові і нові подробиці просто вражають. Підозра паде то на хлопця, то на дівчину, і здається ось воне розкриття, але ні.  І все знов по колу. Багато погроз, багато людей навкруги, які виявились не тими, але Піппа обовʼязково добереться до правди. І повірте, правда вас вразить.

Я не вгадала хто вбивця 😂 але це ж прекрасно. Люблю коли все не передбачувано. І знаєте що мені ще подобається? Що герої будуть зростати в наступних книгах разом з читачем. Тут Піппі- 17, а далі будуть ще більш серйозні справи. Тому я в неймовірному очікуванні продовження.

Ой, забула, в книзі ще зародиться кохання 😘🥰

Яка оцінка з 5? - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: