Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги

Щоденник покоївки

Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Щоденник покоївки
Акция -15%
  • Возможна доставка за границу
  • От 390 грн безплатно Укрпочтой

Щоденник покоївки

Ожидается
250,00 грн
212,50 грн
Добавить в избранное
  • Код производителя: СТ902339У
  • ISBN: 978-617-522-166-2
  • Вес: 0.31
  • Формат, мм: 110х200
  • Количество страниц: 352
  • Год издания:
  • Язык издания: Украинский
  • Обложка: Твердая
Публикации по теме
Аннотация

Завдяки роману «Щоденник покоївки» Октав Мірбо здобув славу майстра епатажу. Головна героїня, покоївка Селестіна викриває брудні реалії життя французьких вельмож кінця ХІХ століття. Вона прислуговує панам ледь не з дитинства, а отже, знає безліч чужих таємниць. І хоч цей роман називають скандальним та еротичним, сторінки його пронизані глибокими роздумами наймички, страхами жінки, почуттями чесної з собою людини. Селестіна
не стоїть осторонь бурхливого цинічного життя, про яке пише в щоденнику, — вона вільно пливе його водами, намагаючись не розчинитися.

Читать полностью
Отзывы покупателей
user Сергій
03.06.2024
Той випадок, коли книжкову серію справді пов'язано. Цей роман перекладено українською письменницею та перекладачкою, про яку на жаль майже нічого не знають читачі та чию збірку короткої прози з цієї ж серії я нещодавно прочитав. Видавці зробили коротеньку довідку про неї на одну і ще одну сторінку. "Залишивши Прієре, почувала, що збентежена. Не тому, що сором користуватися було з крадених грошей, ні. Які ж гроші не крадені?!" Цей роман можна сприймати двояко. Він може бути в'їдливою сатирою на глибоко прогнивше тодішнє французьке суспільство. Але це водночас і сумна історія про дівчину, яка через сукупність обставин, в яких опинялася, отримала важкі психологічні травми та стала так глибоко схожою на те суспільство. На початку не зрозуміло співчувати головній героїні чи засуджувати. А от щодо блискуче - сатирично змальованого "вищого світу" питань не виникає, настільки тупими, пихатими, зверхніми, порожніми та безглуздими змальовано його прагнення, дискусії та мрії. Як не виникає сумнівів і щодо змальованих жахливих історій зі злиденного та безнадійного життя різних наймичок та наймитів, про які автор розказує через Селестіну, оповідачку з роману. "Графиня головувала в цей день в товаристві "Недокурки солдатам та морякам" Тут і про антисемітизм, і про розпусту, і про політику, і ще багато про що. Однак і про соціальну несправедливість і про страшні наслідки від розпусти включно з спричиненими відсутністю засобів чи нехтуванням запобіганню вагітності наслідками, що так схожі описом доль українських дівчат з творів Шевченка. І оповідь іде в доволі незвичній формі, не від імені героїв твору - багатіїв, не від автора, а від служниці з важкою але цікавою долею. Несподівано було прочитати про фінансових шахраїв, що наживалися на відкупах селян від служби в французькій армії в кінці дев'ятнадцятого століття. "І вона за шаблю, за попів і проти євреїв, про яких вона знає лише те, що в певному місці їм чогось бракує..." Але все ж таки все так чи інакше зводиться до сексуального потягу та крутиться навколо нього в цій оповіді покоївки, навіть досвід життя серед монахинь не зміг оминути головне правило роману. Але це зовсім не еротичний роман чи щось на кшталт цього🙂. І ніби вже й природньо, що загадковий злочин, який додає якоїсь більшої дії до сюжету та має претензію завести цю історію до чогось на кшталт трилера десь посередині книги, також замішано навколо цього питання. Цікава книга, не схожа на всі інші, що я читав.
Оставить отзыв
Ваше имя*
Email*
Ваш отзыв*
Другие книги из этой серии
Спіннер Смотреть все книги
С этим товаром покупают
Спіннер