Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Фантазерка й мрійниця Матіта
09.04.2024
Что почитать?

Знайомтеся, це дев’ятирічна дівчинка Матіта! Вона ходить до школи, обожнює комікси й вигадує неймовірні історії про своє життя. Фантазія дівчинки не має меж в буквальному сенсі. Адже у юної Матіти попереду грандіозні плани — вона мріє колись щонайменше отримати Нобелівську премію з літератури.

Матіта уявляє, що цифри із теореми Піфагора — це кінозірки, які змагаються за золото Піфагора.

Чи хотіли ви колись у школі укласти з подругою контракт про дружбу, де розв'язання суперечок буде відбуватися у Трибуналі Вселенського Правосуддя?

«Матіта НВ зобов’язується не надокучати Норі розпитуваннями щодо стану здоров’я наданих їй предметів.

Матіта HB ні за чим не переживатиме, а особливо за посібником із малювання, якого давно вже нема в каталогах і його більше неможливо ніде дістати; і якщо ти його загубиш, то я тебе... я тебе помножу на нуль!»

А ще невгамовна фантазерка у вигляді супергеройки рятує цілу вантажівку помідорів від потрапляння на базар, веде бухгалтерський облік шоколадного печива і навіть стає жертвою мітли, швабри, пилососа і совка, які вирішили влаштувати справжній бунт.

Книга змусить вас не просто усміхатися, вона змусить реготати й подумки аплодувати героїні за винахідливість і сміливість.

Те, що дорослій людині може здатися абсолютною нісенітницею, для підлітка стане допомогою у проживанні шкільних буднів, налагодженню стосунків з однолітками й навіть своєрідною терапією. Те, що головна героїня дівчинка, аж ніяк не зробить книгу нецікавою для хлопців. Навпаки, бойових дух і крутезний гумор нашої бунтарки буде натхненням для підлітків незалежно від статі.

Дорослим, до речі, варто зазирнути до книги й пригадати, яким вони були у свої шкільні роки. А були саме такими — фантазерами й героями власних світів. Хто з нас не вигадував власні історії, не закохувався вперше і не хотів подратувати ненависних однолітків?

Чому варто купити цю книгу?

Авторка Матіти — лавреатка найпрестижнішої італійської премій Стрега (італ. Premio Strega) за найкращий художній твір італійською мовою. Свого часу лавреатами цієї премії були Умберто Еко і Паоло Джордано.

У головній героїні читачі й читачки побачать себе. Теми нудного навчання, відносин з однолітками, першого кохання будуть близькими абсолютно усім підліткам, а гумор допоможе пережити власний довід без травм.

Книга написана у вигляді щоденника дівчинки Тіти, де реальне і уявне життя переплітаються. Це робить читання інтимнішим і цікавішим. А різноманітність форм подачі думок — листи, оповідання, комікси, скетчі, репортажі — зробить читання не нудним. Спробуйте зупинити себе під час читання цієї книги, вам це просто не вдасться.

Головний меседж книги — дій попри все і тоді здавалося б навіть далека і недосяжна авторка улюблених коміксів може запросити до себе в гості. Так сталося з головною героїнею і цьому не завадили жодні перешкоди, навіть спілкування різними мовами.

Книга рекомендується для самостійного читання дівчаткам і хлопцям у віці 8-11 років, а також їхнім батькам, яким точно варто її прочитати. Так книжка стане місточком між поколіннями, і гарною причиною зайвий раз поспілкуватися і посміятися разом з невгамовної фантазії головної героїні.

 

Ірина Вікторова

помічниця редакторки

ВГ «Каскад»

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: